Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

.

.

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Είμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας - Συζητάμε τα προβλήματά τους

Ο Δημήτρης Τσατσαμπάς, επικεφαλής του συνδυασμού ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΧΑΙΔΑΡΙ, στηρίζοντας έμπρακτα τις τοπικές πρωτοβουλίες των κατοίκων του Χαϊδαρίου για την ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, παραβρέθηκε στην συνέλευση του Εξωραϊστικού Συλλόγου Κουνελίων, στο αμφιθέατρο του 5ου Δημ. Σχολείου.

Τα θέματα που εισηγήθηκε ο πρόεδρος του συλλόγου κος Μάκης Παπαδόπουλος στην συνέλευση αφορούσαν κυρίως τα κυκλοφοριακά προβλήματα της περιοχής καθώς και θέματα ασφάλειας των κατοίκων και των συνοικιών.

Σε ότι αφορά τα κυκλοφοριακά προβλήματα, ο Δημήτρης Τσατσαμπάς, σημείωσε ότι η φιλοσοφία των όποιων κυκλοφοριακών παρεμβάσεων θα πρέπει να είναι στην κατεύθυνση της στήριξης του οικιστικού χαρακτήρα της περιοχής και της εκτροπής της διερχόμενης κυκλοφορίας των οχημάτων εκτός γειτονιάς.

Σε ότι αφορά την ασφάλεια τόνισε τη θέση του, η οποία είχε εκφραστεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο, για την ενίσχυση της Δημοτικής Αστυνομίας με μέσα και προσωπικό και τη στενή της συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία για την αποτελεσματική προστασία των κατοίκων και την ελαχιστοποίηση της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας.

Τέλος, έκανε και αναφορά στις φήμες περί ένωσης του Χαϊδαρίου με την Αγ. Βαρβάρα τόνισε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να προχωρήσει καθώς δεν υπάρχουν αντικειμενικά κριτήρια που να δικαιολογούν μια κίνηση ενοποίησης. Έκανε ωστόσο σφοδρή κριτική στις διχαστικές ενέργειες της Δημοτικής Αρχής που υπηρετούν άλλες σκοπιμότητες.

Στη σύντομη παρέμβασή του αναφέρθηκε επίσης και σε θέματα περιβάλλοντος και καθαριότητας αλλά και σε θέματα τα οποία αφορούν στην ανάπτυξη.

Ειδικότερα για το θέμα της καθαριότητας της Πόλης μας δήλωσε: ‘’Ξέρουμε καλά ότι οι συμπολίτες μας απαιτούν την βελτίωση του επιπέδου καθαριότητας στο σύνολο των οδών και πλατειών της πόλης και δεσμευόμαστε να ανταποκριθούμε σ’ αυτό το αίτημα τους.

Θέλουμε το Χαϊδάρι να είναι μια σύγχρονα οργανωμένη πόλη και στην καθαριότητα. Γι’ αυτό το σκοπό μελετάμε ήδη συστήματα ολοκληρωμένης διαχείρισης των υγρών και στερεών αποβλήτων και των ανακυκλώσιμων υλικών.’’

Στον άξονα της Ανάπτυξης ανέφερε ότι ‘’οι στόχοι μας για την Επιχειρηματικότητα, την Απασχόληση και την Επιμόρφωση περιλαμβάνουν τη δημιουργία δημοτικής υπηρεσίας με αρμοδιότητα την οικονομία της πόλης και την τόνωση της τοπικής αγοράς, την επέκταση του ΜΕΤΡΟ μέχρι το Σκαραμαγκά, την δημιουργία δύο μεγάλων υπόγειων χώρων στάθμευσης αλλά και την αναβάθμιση της Δημοτικής συγκοινωνίας.’’

Δεν υπάρχουν σχόλια: