Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

.

.

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

Πρόταση για την επέκταση του ΜΕΤΡΟ στο Χαϊδάρι


ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΣΤΟ ΧΑΪΔΑΡΙ


Οι συνοικίες μας δεν είναι πλέον όπως παλιά μικρές και ήσυχες γειτονιές. Ο αριθμός των κατοίκων στην πόλη μας ξεπερνά τις 70.000. Οι δρόμοι γέμισαν αυτοκίνητα, τα οικόπεδα χτίστηκαν σχεδόν όλα, οι παλιές μονοκατοικίες έγιναν πολυκατοικίες.


Η Γρηγορούσα και ο Αϊ Γιώργης κυκλώθηκαν από Ι.Χ.. Το Αττικό Νοσοκομείο επισκέπτονται καθημερινά χιλιάδες αυτοκίνητα. Το Δάσος ασφυκτιά χωρίς επαρκή διέξοδο στη Λ. Αθηνών. Το Δαφνί υφίσταται κάθε φορά τις καθυστερήσεις της αστικής συγκοινωνίας.

Η Αφαία μένει συγκοινωνιακά ακόμα ξεχασμένη.Ρύπανση, θόρυβος, έλλειψη χώρων - πάρκινγκ, καθυστερήσεις είναι πλέον μόνιμες επιβαρύνσεις στην καθημερινότητα μας. Είναι φανερό ότι αντιμετωπίζουμε μια νέα δυσάρεστη πραγματικότητα που μας υποβαθμίζει τη ζωή και είναι σίγουρο ότι θα την κάνει ακόμη πιο δύσκολη αν δεν ενεργήσουμε άμεσα.

Πιστεύουμε λοιπόν ότι είναι μεγάλη ανάγκη να απαιτήσουμε το Μετρό που φτάνει πλέον στην καρδιά όλων των γύρω Δήμων να έρθει και στο Δήμο μας. Ο υπό κατασκευή σταθμός στο ύψος του Praktiker στην ίερά Οδό, αν και ονομάστηκε Χαϊδάρι δεν εξυπηρετεί καθόλου αφού δεν βρίσκεται καν μέσα στα όρια της πόλης μας.

Η γραμμή δε αυτή του Μετρό συνεχίζει προς Αγία Βαρβάρα και Κορυδαλλό.Υπάρχει όμως λύση και για το Χαϊδάρι. Να επεκταθεί από Ανθούπολη στο Σκαραμαγκά, να διασχίσει όλο το Χαϊδάρι με σταθμούς στο Αττικό Νοσοκομείο, στο ύψος Δάσους - Δαφνιού με τερματικό σταθμό στη περιοχή Σκαραμαγκά, καλύπτοντας έτσι όλες τις ανάγκες των δημοτών και εξυπηρετώντας ακόμη και τους κατοίκους του Θριάσιου Πεδίου.

Στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό που έγινε στις 11 Νοεμβρίου 2007 έχουμε καταθέσει σχετική πρόταση την οποία και επαναφέρουμε προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

                                                                                         Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
                                                                                                        ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΑΤΑΤΣΑΜΠΑΣ

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΠΟΖIΚΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΤΕΡΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΦΟΥΡΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΖΑΓΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΥΤΣΗ ΑΘΗΝΑ
Σεπτέμβριος 2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: