Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

.

.

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΑΡΑΒΕΛΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ


Αλλον προϋπολογισμό έδωσαν στις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης και άλλον  έστειλαν προς έγκριση στην περιφέρεια!!!
 Στην παράνομη αυτή πράξη ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου προχώρησαν εκμεταλλευόμενοι την αποχώρηση από το Δημοτικό Συμβούλιο σύσσωμης της αντιπολίτευσης διαμαρτυρόμενης εντονότατα για προηγούμενη μεθόδευση  της δημοτικής αρχής που έστησε ανύπαρκτο Δημοτικό Συμβούλιο στο γραφείο του Δημάρχου, προκειμένου να εκχωρήσει σε ιδιώτες ως εμπορική λειτουργία κοινωνικές δομές του Δήμου όπως το Πνευματικό Κέντρο, το δημοτικό κολυμβητήριο κ.ά.
Δήμαρχος, Πρόεδρος  και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής τους ισχυρίζονται ότι συζήτησαν μεταξύ τους έναν προϋπολογισμό, που γνώριζαν μάλιστα ότι σύμφωνα με την 47490/18-12-2012 εγκύκλιο του υπουργείου δεν ίσχυε.
‘Ηθελαν να κλείσουν το θέμα βιαστικά γιατί για ακόμη μια φορά θα φανερωνόταν ότι η διοίκηση Μαραβέλια παρέλαβε από τη δημοτική αρχή Ντηνιακού την 1-1-2007 έναν από τους πιό υγιείς οικονομικά δήμους της χώρας με ταμείο 3.351.920€ που κάλυπτε όλες τις υποχρεώσεις (ΠΙΝΑΚΑΣ 1) και  μέσα σε 6 χρόνια τον οδήγησε στη χρεωκοπία.
Μεταξύ άλλων στον προϋπολογισμό αποκαλύπτονται τα παρακάτω:...


  Χρέη 10.186.501€ που οι ίδιοι δημιούργησαν σε καταναλωτικές σπατάλες την περίοδο 2007-2012 (ΠΙΝΑΚΑΣ 2) .Τα χρέη μόνο στην ΕΥΔΑΠ για την ίδια περίοδο φτάνουν τα 2.220.000€ (ΠΙΝΑΚΑΣ 9)
·        Ταμείο μόλις 213.799€, ποσό πολύ κάτω από το νόμιμο όριο, που δε φτάνει ούτε για τους μισθούς των εργαζομένων, αφού χρειάστηκε πρόσφατα να πάρουν προκαταβολή από το υπουργείο για την πληρωμή τους (ΠΙΝΑΚΑΣ 3)
·        Δάνειο 1.500.000€ που έλαβαν πριν 2 χρόνια και πλήρωσαν επίσης χρέη (ΠΙΝΑΚΑΣ 4)
·        Νέο δάνειο ως έκτακτη επιχορήγηση 8.581.678€ για την πληρωμή χρεών, με μνημονιακούς όρους, σε βάρος των δημοτών και της πόλης στα αμέσως επόμενα χρόνια (ΠΙΝΑΚΑΣ 5)


·        5.832.663€ ανείσπρακτες οφειλές τρίτων προς το Δήμο, εκ των οποίων περίπου 2.000.000€ αφορούν μισθώματα δημοτικών αναψυκτηρίων, που δεν εισέπραξαν από τους επιχειρηματίες (ΠΙΝΑΚΑΣ 6)
·        Διέθεσαν μόνο 448.643€ για έργα στην πόλη σε σύνολο 21.902.230€ εξόδων που έκαναν στο δήμο το 2012, δηλαδή ποσοστό 2% !, όπου αποδεικνύεται αυτό που όλοι βλέπουμε, δηλαδή πλήρης απουσία έργου στην πόλη (ΠΙΝΑΚΑΣ 7).

Τελικά εξαιτίας όλων των παραπάνω ο δήμος εντάχθηκε από τους πρώτους πανελλαδικά σε ειδικό πρόγραμμα εξυγίανσης, όπου οι άξονες του σχεδίου οικονομικής στήριξής του, προβλέπουν την επιβολή πρόσθετων βαρών στους δημότες  (ΠΙΝΑΚΑΣ 10). Γι αυτό και προχώρησαν:
α) Στην παραχώρηση του δημοτικού πολιτιστικού έργου σε ιδιώτες που θα επιβαρύνει τους δημότες μέσω αυξημένων συνδρομών.
     β) Στην εκχώρηση των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων
     (κολυμβητήριο κ.λ.π.) στους ιδιώτες, που επιβαρύνει οικονομικά
     μέσω αυξημένων συνδρομών τους δημότες.
     γ) Στην αύξηση από 50% και πλέον των τροφείων στους παιδικούς
     σταθμούς και στη συνεργασία με ιδιώτες, που επιβαρύνει
     οικονομικά τους γονείς.
     δ) Στο κλείσιμο της αίθουσας μουσικής νέων, του ΚΑΠΗ Κουνελίων,
     του παιδικού σταθμού στην Μπουμπουλίνας, του 1ου ΚΕΠ και άλλων
    σημαντικών κοινωνικών λειτουργιών του δήμου.
Στην αγωνία τους να κρύψουν αυτή την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν φέρει το Δήμο, Δήμαρχος και Πρόεδρος διέπραξαν συνεχή ατοπήματα:
Συζήτησαν, όπως ισχυρίζονται, τον προϋπολογισμό μεταξύ τους, παρά την απουσία όλης της αντιπολίτευσης.
Συζήτησαν έναν προϋπολογισμό που γνώριζαν ότι δεν ίσχυε αφού σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου, έπρεπε να αλλαχθεί ριζικά.
΄Εστειλαν τελικά εκ των υστέρων για έγκριση στην περιφέρεια έναν άλλο προϋπολογισμό (ΠΙΝΑΚΑΣ 8Β) από αυτόν που είχαν δώσει στις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης (ΠΙΝΑΚΑΣ 8Α), με επιπλέον ποσό 2.869.934,76€ χωρίς ποτέ να λάβει γνώση η αντιπολίτευση.



Επειδή είναι βέβαιο ότι, όπως κάθε φορά κάνουν, θα αραδιάσουν πάλι ένα σωρό ψέματα  παραποιώντας την αλήθεια για να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη, δημοσιεύουμε τα επίσημα στοιχεία των υπηρεσιών του δήμου, που πιστοποιούν όλα τα παραπάνω.

Ως δικαιολογία σε όλα αυτά ο κ. Μαραβέλιας και η ομάδα του προβάλλουν συνεχώς την οικονομική κρίση. Αυτό όμως είναι ψέμα, γιατί από την αρχή της θητείας τους λειτούργησαν με τον ίδιο τρόπο, όπως λειτούργησαν και οι υπεύθυνοι για την οικονομική κατάρρευση της χώρας.
Ας μη ξεχνάμε ότι οι πρώτες τους αποφάσεις ως δημοτική αρχή ήταν:
1.     να σπαταλήσουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για την ανακαίνιση των γραφείων στο ενοικιαζόμενο παλαιό Δημαρχείο όταν μάλιστα σε σύντομο χρόνο επρόκειτο να γίνει η μεταφορά των υπηρεσιών στο νέο Δημαρχείο.
2.     να αυξήσουν κατά 100% τις αμοιβές των προέδρων των νομικών προσώπων του δήμου και κατά 200% τις αμοιβές του προέδρου της δημοτικής επιχείρησης.
3.     να μισθώσουν αμέσως το δημοτικό αναψυκτήριο <ΙΣΤΟΡΙΚΟ> στο Παλατάκι με αδιαφανείς διαδικασίες.
4.     να βαφτίζουν συνεχείς εκδηλώσεις αναψυχής ως πολιτιστικές και να σκορπούν ασύστολα τους οικονομικούς πόρους του δήμου
Οι ενέργειες τους αυτές προμήνυαν το τι επρόκειτο να ακολουθήσει, όπως και έγινε.
Γι’ αυτήν την τραγική κατάληξη του δήμου, ο δήμαρχος και οι στενοί του συνεργάτες φέρουν βαρύτατες ευθύνες. Το ίδιο όμως και όσοι φανερά ή κρυφά τους στήριξαν και συνεχίζουν να τους στηρίζουν συναλλασσόμενοι μαζί τους.
Αυτό που τώρα χρειάζεται είναι να μην αδιαφορούμε, να μην αδρανούμε απογοητευμένοι αλλά να αντιδρούμε δυναμικά σε ότι καταστροφικό συνεχίζουν να κάνουν.
Γνωρίζουμε ότι η προσπάθεια που θα χρειαστεί στο μέλλον για την ανόρθωση του δήμου θα είναι δραματικά δύσκολη. Εχουμε όμως χρέος απέναντι στους εαυτούς μας και τη νέα γενιά να τα καταφέρουμε, να σταματήσουμε τον κατήφορο που οδηγούν την πόλη μας και να  κάνουμε το Χαϊδάρι παράδειγμα προς μίμηση και όχι προς αποφυγή.

                                                 Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
                                                                         ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΧΑΪΔΑΡΙ
                                                                  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΑΤΣΑΜΠΑΣ


Δείτε τα  επίσημα στοιχεία των υπηρεσιών του δήμου, που πιστοποιούν όλα τα παραπάνω.









          







































































Δεν υπάρχουν σχόλια: