Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

.

.

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Μέλλον με την Δημοτική αρχή Μαραβέλια στο Χαϊδάρι...δεν υπάρχει !!

Άκρως αποκαλυπτικός και καυστικός, για τη διοίκηση του Δήμου Χαϊδαρίου, ο Δημήτρης Τσατσαμπάς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο pitsounicity.gr.
Οι ερωτήσεις που έγιναν και οι απαντήσεις που δόθηκαν ήταν οι εξής:


1) Τί γνώμη  έχετε για την κάθοδο Μποζίκα με δική του παράταξη και την επίσης πιθανή κάθοδο του Βαγγέλη Ντηνιακού στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές;

Είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Σε ό,τι αφορά την υποψηφιότητα Μποζίκα, έχω ήδη κάνει δήλωση και δεν έχω τίποτα λιγότερο ή περισσότερο να προσθέσω. Σε ό,τι αφορά τα ακούσματα περί ενδιαφέροντος του Βαγγέλη Ντηνιακού να ασχοληθεί με τα δημοτικά πράγματα, πιστεύω ότι ο Δήμος μας έχει ανάγκη την προσφορά πολλών και ικανών προσώπων για να δουλέψουν όλοι μαζί για το καλό της πόλης και να ξαναδώσουμε στο Χαϊδάρι με νέο έργο, το καλό όνομα που είχε παλιά.


2) Οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Χαϊδαρίου δουλεύουν;

Στο Χαϊδάρι η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου ουσιαστικά δεν υπάρχει, γιατί έχει μετατραπεί σε ένα «ρουσφετολογικό πελατειακό μηχανισμό εξυπηρέτησης υμετέρων», ενώ τις πραγματικές ανάγκες  των δημοτών τις έχουν ξεχάσει.


3) Τι έχετε να πείτε για τις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Χαϊδαρίου κατά καιρούς;

Είναι δύο περίοδοι: Τα πρώτα χρόνια που σπαταλούσαν τεράστια ποσά για εκδηλώσεις αναψυχής και που συνέβαλαν στην χρεοκοπία του Δήμου. Είναι και η τελευταία περίοδος με εκδηλώσεις προβολής, στις οποίες όμως βάζουν κοινωνικό μανδύα και τις βαφτίζουν «εκδηλώσεις υποστήριξης των αδυνάτων», όπως το μπάσκετ και το Μπιτς βόλεϋ.


4) Κε Τσατσαμπά, πιστεύετε ότι ο Δήμος Χαϊδαρίου είναι χρεοκοπημένος; 

Δεν διστάζω να το πω καθαρά και το λέω συχνά ότι είναι χρεοκοπημένος. Δεν χρεοκόπησε ξαφνικά, ούτε εξαιτίας του μνημονίου, άλλα λόγω της κακοδιαχείρισης από τη διοίκηση Μαραβέλια η οποία ξεκίνησε τις σπατάλες από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε ( το φέσι τώρα ξεπερνά τα 10.000.000 Ευρώ ).


5) Είναι αλήθεια ότι υπάρχει αρνητικός απόηχος για την παρούσα Δημοτική αρχή και εκτός Χαϊδαρίου;

Το Χαϊδάρι επειδή είναι μια επισκέψιμη πόλη λόγω των φυσικών της δυνατοτήτων, οι πολίτες των γύρω Δήμων που την επισκέπτονται, βλέπουν την εγκατάλειψη της πόλης και είναι επόμενο να σχολιάζουν αρνητικά τη Δημοτική αρχή. Επίσης, θα πρόσθετα τα αρνητικά φαινόμενα της διοίκησης Μαραβέλια καθώς και τα αρνητικά της αποτελέσματα, που γίνονται και αυτά αντικείμενο σχολιασμού από τα αυτοδιοικητικά στελέχη των γύρω Δήμων και όχι μόνο!


6) Πώς σας φάνηκε η απουσία της διοίκησης Μαραβέλια από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των Δημάρχων και των εργαζομένων στο Σύνταγμα εναντίον των απολύσεων;

Για το Δήμαρχο δεν γνωρίζω, μπορεί να βρισκόταν στον αέρα, γιατί από όσο ακούγεται, ταξιδεύει συχνά στο εξωτερικό. Πιστεύω όμως ότι οι διοικούντες στο Δήμο μας, δεν διακατέχονται από πραγματικό ενδιαφέρον ούτε για τα προβλήματα των εργαζομένων ούτε για τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε συνδυασμό με την υποταγή τους στην μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Επόμενο είναι να ήταν ουσιαστικά και τυπικά απόντες.


7) Πώς βλέπετε το μέλλον του Δήμου με αυτή την δημοτική αρχή;

Μέλλον, με αυτή την Δημοτική αρχή, δεν υπάρχει και θα σας εξηγήσω εν συντομία το γιατί. Ό,τι θετικό είχε κατακτήσει η πόλη μας στο παρελθόν, η δημοτική αρχή Μαραβέλια το κατέστρεψε. Στα 7 χρόνια, ως διοίκηση του Δήμου, δεν πρόσθεσε απολύτως τίποτα για να δημιουργήσει υπεραξία στην πόλη. Και για το μέλλον, ούτε σχέδιο έχει ούτε προτάσεις. Τώρα πλέον, ακόμα και αν υποσχεθεί «λαγούς με πετραχήλια» δεν μπορεί κανείς να την εμπιστευθεί.


8) Πώς βλέπετε το μέλλον της παράταξης «ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΧΑΪΔΑΡΙ»;

Η παράταξή μας έχει δοκιμαστεί στο παρελθόν στη διοίκηση του Δήμου με πολύ σημαντικό έργο και με κρυστάλλινη διαχείριση . Στη θητεία μας, ως μείζων αντιπολίτευση, έχουμε σταθεί με υπευθυνότητα ασυμβίβαστα και αποκαλυπτικά απέναντι στην πολύ κακή διοίκηση Μαραβέλια. Τελειώνοντας,  τώρα πλέον για τους δημότες η σύγκριση είναι καταλυτική, γι αυτό συνεχίζουμε τον αγώνα πιστεύοντας ακράδαντα ότι οι δημότες του Χαϊδαρίου θα μας δικαιώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: