Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

.

.

Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Δημ. Τσατσαμπάς, εφ' όλης της ύλης

Εχουμε πρόγραμμα, θα δουλέψουμε σκληρά, το κάθε ευρώ θα πιάσει τόπο.
Απόσπασμα από την συνέντευξη του Δημ. Τσατσαμπά, επικεφαλής του συνδυασμού ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΧΑΙΔΑΡΙ,στην εφημερίδα η ΠΟΛΗ ΜΑΣ.

Οι άξονες αυτοί περιλαμβάνουν το περιβάλλον, το κοινωνικό έργο, το τρίπτυχο παιδεία, πολιτισμός και αθλητισμός με βασικό προσανατολισμό τους νέους της πόλης και την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και της απασχόλησης με έμφαση στην ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την στήριξη των θέσεων εργασίας.




Περιγράψτε μας τον ρόλο σας ως αξιωματική αντιπολίτευση στην 4ετία που σύντομα ολοκληρώνεται.


Ο συμπολίτες μας επέλεξαν στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές μια νέα δημοτική αρχή για την διοίκηση του δήμου. Από εμάς ζήτησαν να είμαστε παρόντες στις εξελίξεις και να εκπροσωπήσουμε τα συμφέροντά του από την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στα πλαίσια αυτά κινηθήκαμε σε δύο άξονες. Ο πρώτος άξονας αφορούσε εποικοδομητικές προτάσεις και ουσιαστικές πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη του Δήμου μας ενώ ο δεύτερος αφορούσε κριτική και ελεγκτική στάση στις ενέργειες και τις αποφάσεις της δημοτικής αρχής.

Στη διαδρομή αυτή είναι γνωστό ότι με την δημοτική αρχή είχατε πολλές ‘’συγκρούσεις’’

Πράγματι. Δεν θα μπορούσε να γίνει όμως και αλλιώς παρόλο που ξεκινήσαμε με διάθεση να συνεργαστούμε για το καλό του τόπου μας.

Πως να κλείσεις τα μάτια στις υπέρογκες αυξήσεις που έδωσαν στους μισθούς τους, προέδρους και αντιπροέδρους, αμέσως μόλις ανέλαβαν.

Πως να μην μιλήσεις για τις ρουσφετολογικές προσλήψεις οι οποίες στέρησαν την εργασία σε συμπολίτες μας που πραγματικά την είχαν ανάγκη αλλά και τον Δήμο μας από ουσιαστικές υπηρεσίες.

Πως να μην καταγγείλεις την παραχώρηση της δημοτικής περιουσίας με αδιαφάνεια και μέσα από κατευθυνόμενους διαγωνισμούς όπως η μίσθωση του καφέ “Ιστορικό” αλλά και η μίσθωση των περιπτέρων στην Αφαία και στον Σκαραμαγκά.

Πώς να μην φωνάξεις για τις σπατάλες και την αδιαφάνεια στην διαχείριση του δημοτικού χρήματος που εκτίναξαν το χρέος του δήμου στα 7,5 και πλέον εκατομμύρια Ευρώ μέσα σε μόλις 3 χρόνια.

Και εάν σε όλα αυτά προσθέσουμε και μια σειρά από χαμένες ευκαιρίες για την ανάπτυξη του τόπου μας και την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών μας όπως, η κατάργηση του υπόγειου χώρου στάθμευσης μπροστά στο νέο Δημαρχείο, η ακύρωση του αναγκαίου αντιπλημμυρικού έργου επί της Λ. Αθηνών, η απώλεια δεσμευμένων χώρων όπως στην Αγ. Στρατοπέδου, κλπ., τότε αντιλαμβάνεστε γιατί δεν μπορούσαμε να μείνουμε παθητικοί παρατηρητές.

Ασκείτε εντονότατη κριτική για την διαχείριση των οικονομικών από την σημερινή δημοτική αρχή. Ποια ήταν η κατάσταση όταν παρέλαβαν και που βρίσκονται τώρα τα οικονομικά του Δήμου.

Μια απλή σύγκριση του ισολογισμού 2006, που αφορά τα αποτελέσματα της προηγούμενης διοίκησης με αυτά του 2008, της σημερινής διοίκησης, αποδεικνύει την αλήθεια.

Το ταμειακό υπόλοιπο που παρέλαβαν την 1/1/2007, ανέρχονταν σε 3.350.000€.

Όμως οι ασύδοτες σπατάλες, οι εκατοντάδες ρουσφετολογικές προσλήψεις συμβασιούχων, οι σπατάλες για ‘’Άρτο και Θεάματα’’, κ.α. είχαν ως αποτέλεσμα να μειώσουν τα χρηματικά διαθέσιμα του δήμου από 3,5 εκ. € σε 1 εκ. €, να αυξήσουν το κόστος του προσωπικού από 6 εκ. € στα 9 εκ. € και να εκτινάξουν τα χρέη των προμηθευτών στα 7,5 εκ. €.

Υπάρχει πλέον μεγάλη δυσκολία στην πληρωμή των μισθών αλλά και στην εξόφληση των προμηθευτών με φυσικό επακόλουθο να έχει παγώσει κάθε αναπτυξιακή δράση.

Τώρα, αφού καταχρέωσαν το Δήμο, αναζητούν αγωνιωδώς διέξοδο από το τέλμα που δημιούργησαν μέσα από την λήψη δανείων, όπως αυτό που ψήφισαν ύψους 1,5 εκ. €. Αποτέλεσμα, τα αδιέξοδα να βαθαίνουν και ο δήμος μας να ζει με δανεικά.

Όλα τα στοιχεία δικαιώνουν απόλυτα το πριν από ένα και πλέον χρόνο μήνυμα μας προς τους δημότες ότι «Βουλιάζουν το Δήμο».

Αν διοικούσαν μια ιδιωτική επιχείρηση, θα την είχαν ήδη πτωχεύσει.

Κατά την γνώμη σας πως κινήθηκε η σημερινή διοίκηση Μαραβέλια.

Δυστυχώς όπως και προηγούμενα ανέφερα δεν υπήρξε κανένα ουσιαστικό πλαίσιο για την ανάπτυξη της πόλης μας. Φανταστείτε ότι η έλλειψη προγράμματος για την ανάπτυξη του Δήμου μας, τους οδήγησε να φέρουν προς ψήφιση για τον Δήμο μας το επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου Ναυπλίου.

Σας πληροφορώ ότι τρία χρόνια τώρα η δημοτική αρχή δεν έχει προσθέσει ούτε ένα νέο έργο, ούτε ένα νέο οικόπεδο, ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο στην περιουσία του Δήμου. Αντίθετα, από μια απίστευτη ολιγωρία κινδυνεύουν να χαθούν εκτάσεις που προορίζονταν για πράσινο ή κοινωφελείς χρήσεις όπως το Χριστοδούλειο στη Γρηγορούσα, το οικόπεδο του ΟΤΕ στο Δάσος, το κτίριο Λολοσίδη στην οδό Δαβάκη, το οικόπεδο δίπλα στην τράπεζα Πειραιώς στην Αγωνιστών Στρατοπέδου και άλλα.

Τρία χρόνια τώρα δεν έγινε τίποτα για το αντιπλημμυρικό της Λ. Αθηνών, το αποχετευτικό της Αφαίας, το έργο για το νέο κτίριο Πολιτισμού στο παλαιό Δημαρχείο, το κτίριο του ΙΚΑ στη Λ. Αθηνών, την πλατεία μπροστά στο νέο Δημαρχείο, την κυκλοφοριακή μελέτη και τα κυκλοφοριακά προβλήματα του Δάσους, την αναβάθμιση της Φαβιέρου, κλπ. Ενώ ετοιμάζουν προεκλογικά εγκαίνια για το νέο Δημαρχείο χωρίς να το έχουν ολοκληρώσει.

Και εάν αναρωτιέστε για το πως φτάσαμε ως εδώ, η απάντηση είναι απλή.

Η αδράνεια, η αδιαφορία, οι ασύστολες δαπάνες, ο ‘’Άρτος και τα Θεάματα’’, η απουσία ουσιαστικού επιχειρησιακού προγράμματος για το δήμο είναι οι απαντήσεις τις οποίες ψάχνετε.

Μπορείτε να μας δώσετε μερικά παραδείγματα των πρωτοβουλιών που έλαβε ο Συνδυασμός ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΧΑΙΔΑΡΙ τα τέσσερα αυτά χρόνια.

Οι παρεμβάσεις μας, οι οποίες προέκυπταν από το πρόγραμμά μας, αφορούσαν κατά κύριο λόγο στο περιβάλλον, στα κυκλοφοριακά προβλήματα της πόλης, στην τόνωση της αγοράς, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την εκπαίδευση.

Ενδεικτικά σας αναφέρω την πρόταση που καταθέσαμε για την δημιουργία Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με μοναδική αρμοδιότητα την προστασία και ανάδειξη του περιαστικού περιβάλλοντος της πόλης μας.

Επίσης, την πρότασή μας για την επέκταση του ΜΕΤΡΟ μέσα από την πόλη με τερματικό σταθμό στο Σκαραμαγκά. Τις προτάσεις μας για την ανάπτυξη της τοπικής αγοράς.

Την δημιουργία πρότυπου αθλητικού σχολείου στο χώρο του Στρατοπέδου.

Εξίσου όμως σημαντικές θεωρώ τις κινητοποιήσεις μας ενάντια στη παράνομη επί δύο χρόνια λειτουργία λιμένα στο Σκαραμαγκά με στόχο την απόδοση της ακτής στους κατοίκους της πόλης, την διαμαρτυρία μας ενάντια στη δημιουργία εργοστασίου της ΔΕΗ στη Χαλυβουργική, την άμεση αντίδρασή μας στη μεταφορά μονάδας υποκατάστασης (ΟΚΑΝΑ-Πρόγραμμα Μεθαδόνης) στο Ψ.Ν.Α. ενώ η δημοτική αρχή έκανε πως δεν γνώριζε τίποτα.

Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συνδυασμού σας παρουσιάσατε του κεντρικούς άξονες του προγράμματος σας. Μπορείτε να μας δώσετε μερικά από τα βασικότερα χαρακτηριστικά του.

Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας για την παράταξή μας έχει καθιερωθεί να είναι όχι μόνο κοινωνικό αλλά πρωτίστως πολιτικό γεγονός. Η μαζική και ενθουσιώδης συμμετοχή των συμπολιτών μας, αλλά και η παρουσία πολιτικών στελεχών σηματοδότησε τις πολιτικές εξελίξεις στην πόλη μας. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι εκεί παρουσιάσαμε τους βασικούς άξονες του προγράμματος του συνδυασμού μας.

Οι άξονες αυτοί περιλαμβάνουν το περιβάλλον, το κοινωνικό έργο, το τρίπτυχο παιδεία, πολιτισμός και αθλητισμός με βασικό προσανατολισμό τους νέους της πόλης και την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και της απασχόλησης με έμφαση στην ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την στήριξη των θέσεων εργασίας.

Βεβαίως για την επιτυχία των παραπάνω στόχων απαιτείται και η βελτίωση της εσωτερικής οργάνωσης του Δήμου ώστε με στέρεες βάσεις να δρομολογήσουμε την εκ’ νέου ανάπτυξη του τόπου μας.

Μπορείτε να μας εξειδικεύσετε τα σημαντικότερα σημεία του προγράμματος σας.

Ξεκινώντας από το Περιβάλλον οι στόχοι του προγράμματός μας στις ενότητες Αστική & Περιαστική Αναβάθμιση, Πράσινο και Καθαριότητα περιλαμβάνουν δράσεις οι οποίες αφορούν στην προστασία και την ανάδειξη των περιαστικών χώρων, στην ανάπτυξη νέων αστικών ελεύθερων χώρων, την αύξηση του πρασίνου μέσα στην πόλη καθώς και στη ρύθμιση των κυκλοφοριακών προβλημάτων της πόλης.

Πλάι σ΄ αυτά, ξέρουμε καλά ότι οι συμπολίτες μας απαιτούν την βελτίωση του επιπέδου καθαριότητας στο σύνολο των οδών και πλατειών της πόλης και δεσμευόμαστε να ανταποκριθούμε σ’ αυτό το αίτημα τους χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα τεχνικά μέσα και αξιοποιώντας τη φιλοτιμία και τη διάθεση προσφοράς των εργαζομένων στην καθαριότητα του Δήμου.

Θέλουμε το Χαϊδάρι να είναι μια σύγχρονα οργανωμένη πόλη και στην καθαριότητα. Μελετάμε ήδη συστήματα ολοκληρωμένης διαχείρισης των υγρών και στερεών αποβλήτων και των ανακυκλώσιμων υλικών. Πολλές φορές βλέπω στους δρόμους της πόλης μας τους μπλε κάδους της ανακύκλωσης γεμάτους και συχνά ξεχειλισμένους με άλλα απορρίμματα, και αυτή η εικόνα με στεναχωρεί. Μπορεί να χρειάζεται να ενισχυθεί η ενημέρωση των δημοτών, μπορεί να υπάρχουν αδυναμίες του συστήματος, σκοπεύω να το εξετάσουμε άμεσα και να βρούμε την αποτελεσματικότερη μέθοδο.

Στον άξονα της Ανάπτυξης οι στόχοι μας για την Επιχειρηματικότητα, την Απασχόληση και την Επιμόρφωση περιλαμβάνουν τη δημιουργία δημοτικής υπηρεσίας με αρμοδιότητα την οικονομία της πόλης και την τόνωση της τοπικής αγοράς, την επέκταση του ΜΕΤΡΟ μέχρι το Σκαραμαγκά, την δημιουργία δύο μεγάλων υπόγειων χώρων στάθμευσης αλλά και την αναβάθμιση της Δημοτικής συγκοινωνίας.

Επίσης, με συγκεκριμένες δράσεις θα επιδιώξουμε την διατήρηση και τη δημιουργία θέσεων εργασίας για τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, την ενίσχυση και αξιοποίηση των δεξιοτήτων του τοπικού παραγωγικού δυναμικού ενώ οι προμήθειες του Δήμου θα πραγματοποιούνται με προτεραιότητα από τις επιχειρήσεις της πόλης.

Θέλω στο σημείο αυτό να σας πω ότι δεν μπορούμε να αφήνουμε στον «αυτόματο πιλότο» τα ζητήματα της τοπικής οικονομίας, να καταθέτουμε τα όπλα μπροστά στα προβλήματα. Η ζωή μας και η κοινωνία μας έχει αλλάξει πολύ τα τελευταία είκοσι χρόνια και πρέπει όχι μόνο να παρακολουθούμε τις εξελίξεις, ακόμη καλύτερα να τις προβλέπουμε ώστε να τις επηρεάζουμε κατάλληλα.

Να σας δώσω ένα παράδειγμα: σε όλες τις πόλεις που συνδέθηκαν με το δίκτυο του ΜΕΤΡΟ, όπως στο γειτονικό μας Αιγάλεω, οι τοπικές εμπορικές επιχειρήσεις χτυπήθηκαν λόγω μεταφοράς του αγοραστικού κοινού στα μεγάλα εμπορικά κέντρα που έχουν χτιστεί δίπλα στους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ. Αυτό πλέον το γνωρίζουμε και μπορούμε να σχεδιάσουμε πως θα το αποφύγουμε, πως θα κρατήσουμε τον κόσμο στα μαγαζιά της περιοχής. Και όχι μόνον αυτό, με αστικές αναπλάσεις του ιστορικού, εμπορικού κέντρου και των συνοικιών στοχεύουμε η πόλη μας να ξαναγίνει σημείο έλξης όχι μόνο για τους πολίτες της αλλά και για πολίτες όμορων δήμων. Αυτό το στοιχείο το είχε το Χαϊδάρι και βλέπουμε να μειώνεται τελευταία, χωρίς η δημοτική αρχή να αντιδρά.

Στο τρίπτυχο Πολιτισμός – Εκπαίδευση – Αθλητισμός το πρόγραμμα μας περιλαμβάνει την δημιουργία ενιαίου φορέα εκπαίδευσης, πολιτισμού και αθλητισμού, την δημιουργία Πρότυπου Αθλητικού Σχολείου στην έκταση του Στρατοπέδου, την αξιοποίηση και ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής.

Επίσης, έχουμε θέσει ως στόχους μας την ενίσχυση των πολιτιστικών – αθλητικών υποδομών, την ανάπτυξη και ανάδειξη του ντόπιου πολιτιστικού δυναμικού και βεβαίως την αξιοποίηση της Δημοτικής Περιουσίας για πολιτιστικούς σκοπούς.

Πολλά πράγματα στον τομέα του Πολιτισμού χρειάζονται ανανέωση, και αυτό δεν αφορά μόνο το Δήμο μας, δεν το λέω αντιπολιτευτικά, αλλά συνολικά τις πρακτικές της πλειοψηφίας των Δήμων. Έχουμε «κολλήσει» σε λογικές και μορφές που είναι πλέον τριάντα χρόνια παλιές, με αποτέλεσμα οι δημότες να πλήττουν και να μην συμμετέχουν. Εκδηλώσεις και δραστηριότητες πρωτοποριακές όταν ξεκίνησαν, και στην πόλη μας από τη δεκαετία του ‘80, καταλήγουν να επαναλαμβάνονται με το ίδιο κοινό και ταυτόσημο περιεχόμενο. Αυτό το μήνυμα μου το μεταφέρουν και άνθρωποι της γενιάς μου αλλά ακόμη πιο έντονα το εισπράττω από την νεολαία μας. Μπορούμε και πρέπει να οικοδομήσουμε πάνω στις παρακαταθήκες των παλαιοτέρων τις δικές μας μορφές έκφρασης, να αρθρώσουμε το λόγο των νεώτερων γενεών.

Στην ενότητα Κοινωνικό Έργο με άξονες την Κοινωνική Ευαισθησία, την Αλληλεγγύη και την Κοινωνική Συνοχή, θα προχωρήσουμε στην διεύρυνση του κοινωνικού έργου για όλους όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη και θα στηρίξουμε με άμεσο τρόπο τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, θα βελτιώσουμε και θα επεκτείνουμε τις κοινωνικές υποδομές, θα ενισχύσουμε τα κοινωνικά προγράμματα, θα δημιουργήσουμε κάρτα δημότη για την καλύτερη και αμεσότερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας.

Για την επίτευξη των παραπάνω προγραμματίζουμε τη δημιουργία μιας ενιαίας κοινωνικής υπηρεσίας με αντικείμενο το συντονισμό και την εποπτεία της προόδου των στόχων μας.

Αντιμετωπίζουμε το ζήτημα της κοινωνικής μέριμνας και πρόνοιας με πολύ συγκεκριμένο και πρακτικό βλέμμα, γιατί αυτό απαιτεί η δύσκολη οικονομική συγκυρία. Σύμφωνα με το σχέδιο μας, οι συμπολίτες μας που πραγματικά έχουν ανάγκη καταγράφονται με αντικειμενικά κριτήρια και αναζητούμε άμεσους και ουσιαστικούς τρόπους στήριξης τους. Εμπειρίες υπάρχουν, εφαρμόζονται τέτοια προγράμματα σε αρκετούς Δήμους, αλλού υπάρχει το «κοινωνικό παντωπολείο», αλλού επιδοτούνται οι αγορές ειδών πρώτης ανάγκης από τοπικά καταστήματα, φυσικά πρώτη προτεραιότητα πάντα έχει η δυνατότητα εύρεσης θέσης εργασίας ώστε ο συμπολίτης μας να σταθεί στα πόδια του. Θα εξαντλήσουμε πάντως κάθε δυνατότητα ώστε το Χαϊδάρι να παραμείνει μια κοινωνία συνεκτική, με ισχυρούς δεσμούς αλληλεγγύης.

Σε ποια βάση θα στηριχτείτε για να υλοποιήσετε το πρόγραμμα σας.

Όπως και προηγούμενα σας ανέφερα η υλοποίηση των παραπάνω απαιτεί ριζική αναδιοργάνωση της λειτουργίας του Δήμου.

Έτσι με το πρόγραμμά μας Σύγχρονος Δήμος θα επιδιώξουμε την ολοκλήρωση του Νέου Δημαρχείου, το οποίο θα λειτουργήσει ως στρατηγείο μας για την υλοποίηση και την παρακολούθηση του προγράμματός μας, την αναβάθμιση της εσωτερικής οργάνωσης και λειτουργίας του Δήμου, την βελτίωση των δεξιοτήτων των υπαλλήλων καθώς και την διαφάνεια και τον έλεγχο όλων των δαπανών του Δήμου.

Παράλληλα, θα απλοποιήσουμε τις διαδικασίες παροχής υπηρεσιών του Δήμου με την αναβάθμιση της υπηρεσίας διαχείρισης παραπόνων και την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και της πληροφορικής ενώ, σε συνεργασία με τους διάφορους φορείς, θα σχεδιάσουμε πλαίσιο για την καλύτερη οργάνωση της πόλης και την ασφάλεια των πολιτών.

Η Κυβέρνηση προχωράει στην υλοποίηση της νέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Θα μπορούσατε να μας αναπτύξετε τις θέσεις σας για το σχέδιο Καλλικράτης.

Είναι γεγονός ότι όποιες προσπάθειες και εάν έχουν γίνει στο παρελθόν, τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, όχι μόνο δεν υπάρχει ικανοποιητική σχέση κράτους – πολίτη, αλλά αντίθετα επικρατεί σύγχυση σε ρόλους αρμοδιότητας και λειτουργίας σε ολόκληρη τη διοικητική διάρθρωση.

Αποτέλεσμα: δυσλειτουργία, γραφειοκρατία, διαφθορά, αναποτελεσματικότητα με θύμα πάντα τον πολίτη.

Για την επιτυχή αντιμετώπιση των παραπάνω έρχεται το σχέδιο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ που πράγματι περιλαμβάνει σημαντικά στοιχεία τα οποία φέρνουν την ρήξη με το συγκεντρωτικό κράτος και αποτελούν ριζική τομή στον τρόπο διοίκησης.

Η αποτύπωση διακριτών και ξεκάθαρων ρόλων, η ανάπτυξη μηχανισμών παρακολούθησης και αξιολόγησης, η ενδυνάμωση του στελεχιακού δυναμικού καθώς και η αναγκαία οικονομική στήριξη του σχεδίου τόσο από εθνικούς όσο και από ευρωπαϊκούς πόρους είναι από τους βασικούς παράγοντες που μας κάνουν να αισιοδοξούμε για την επιτυχία του.

Γιατί ο ψηφοφόρος του Χαϊδαρίου να σας εμπιστευτεί;

Η μέχρι σήμερα πορεία μας, η γνώση για τα πραγματικά προβλήματα της πόλης μας, η σαφήνεια του προγράμματός μας, η καθαρότητα του λόγου μας, η δέσμευσή μας ότι θα δουλέψουμε για την πόλη μας και ότι θα πιάσει τόπο το κάθε ευρώ από τα χρήματα των δημοτών είναι τα στοιχεία τα οποία πιστεύουμε ότι θα δικαιώσουν την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας στο συνδυασμό μας ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΧΑΙΔΑΡΙ.

Το Χαϊδάρι είναι ο τόπος μας, το ορμητήριο και το καταφύγιο μας και αξίζει να δίνουμε από τις δυνάμεις μας ώστε με ιδέες και δράσεις να το κάνουμε όλο και καλύτερο.

Μιλήστε μας λίγο και για την πορεία σας προς τις εκλογές. Σε ποιες δυνάμεις θα βασιστείτε

Επιδίωξη μας είναι η συστράτευση όλου του Χαϊδαριώτικου λαού. Χωρίς αποκλεισμούς. Με τη συμμετοχή όλων των συμπολιτών μας.

Είμαστε ένας συνδυασμός ο οποίος έχει ως γνώμονα το συλλογικό συμφέρον και την ανάπτυξη της πόλης μας προς όφελος των πολιτών της. Σε μια τέτοια προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς. Με όσες περισσότερες δυνάμεις ενώσουμε τη σκέψη και τη δράση μας, τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα πετύχουμε για τη γειτονιά μας, για την πόλη μας, για την καθημερινότητά μας.

Ήδη έχουμε ενώσει τα ενδιαφέροντά μας με δυνάμεις που στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές είχαν αυτόνομη πορεία με στόχο την κοινή συμπόρευση.

Διάθεσή μας είναι να ακούσουμε και να συνθέσουμε όλες τις φωνές, οι οποίες έξω από μικροκομματικά ή άλλης μορφής συμφέροντα, έχουν κάτι ουσιαστικό να πουν για την ανάπτυξη του τόπου μας. Και αυτό το κάνουμε ήδη πράξη μέσα από την ιστοσελίδα του συνδυασμού μας http://protatoxaidari.blogspot.com/ όπου οι συμπολίτες μας μπορούν να καταθέσουν τις απόψεις τους και τις προτάσεις του σε συγκεκριμένες θεματικές ενότητες.

Στα πλαίσια αυτά απευθύνω ανοικτή πρόσκληση σε όλους του συμπολίτες μας να έρθουν κοντά μας και να συμμετάσχουν ενεργά σε αυτή μας την προσπάθεια για μια νέα πορεία προς τα εμπρός.

Ολοκληρώνοντας τη σύντομή αυτή συζήτησή μας μπορείτε να μας πείτε για το ποια είναι τα επόμενα βήματα για την παράταξή σας.

Ήδη ετοιμάζουμε θεματικές συναντήσεις με όλους τους μαζικούς φορείς της πόλης. Προγραμματίζουμε εκδήλωση για την τοπική αγορά, όπου θα συζητήσουμε τις δημοσιοποιημένες προτάσεις μας με τους επαγγελματίες. Θα ακολουθήσει εκδήλωση της παράταξής μας για το περιβάλλον. Τέλος προγραμματίζουμε συγκεντρώσεις σε όλες τις γειτονιές της πόλης, συζητώντας και ολοκληρώνοντας το πρόγραμμά μας.

Στόχος μας είναι να μεταφέρουμε σε κάθε γωνιά της πόλης και σε κάθε δημότη ότι διαθέτουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που διασφαλίζει για την πόλη μας μια νέα πορεία προς τα εμπρός.
Σας ευχαριστώ πολύ για αυτή την εφ’ όλης της ύλης συζήτηση και σας εύχομαι κάθε επιτυχία.
Σας ευχαριστώ πολύ. Σας εύχομαι και εγώ με την σειρά μου κάθε επιτυχία στο έργο σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: