Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

.

.

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ; ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΔΕΝΤΡΑ ΦΥΤΕΥΟΥΝ ΥΠΟΣΤΑΘΜΟΥΣ ΥΨΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ

Νέα καταγγελία από τον Δημ. Τσατσαμπά για την ανεύθυνη απόφαση της δημοτικής αρχής, χωρίς απόφαση δημοτικού συμβουλίου, να επιτρέψει στην ΔΕΗ την ανέγερση υπέργειου υποσταθμού υψηλής τάσης, μεγέθους ενός μεγάλου δωματίου, στην πλατεία Ελευθερίας, επί της Γεωργ. Παπανδρέου, στο Δάσος.



Ο Δημ. Τσατσαμπάς κατάγγειλε το γεγονός σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και επεσήμανε τα μειονεκτήματα από τους κινδύνους που ελλοχεύει η συγκεκριμένη εγκατάσταση. Ζήτησε από την δημοτική αρχή ο υποσταθμός να φιλοξενηθεί σε υπόγειες εγκαταστάσεις και ανέφερε ως παράδειγμα την πρακτική που ακολουθεί ο Δήμος της Αθήνας σε ανάλογες περιπτώσεις.


Ο Δημ. Τσατσαμπάς τόνισε ότι η λύση του υπόγειου υποσταθμού είναι πιο ασφαλής για τη δημόσια υγεία και δεν αλλοιώνει την αισθητική του περιβάλλοντος χώρου της πλατείας.


Η ενέργεια αυτή της δημοτικής αρχής είχε σαν αποτέλεσμα να ξεχειλίσει το ποτήρι και να ξεσηκώσει τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι ενώ δεν βλέπουν να εκτελείται κάποιο έργο για την αναβάθμιση της περιοχής τους, αντίθετα εμβρόντητοι παρακολουθούν επιλογές της δημοτικής αρχής, που οδηγούν την περιοχή σε υποβάθμιση.


Το ίδιο πήγαν να κάνουν και στα Κουνέλια!!!!!!!!!!!


Ανάλογη περίπτωση επιχειρήθηκε στο παρκάκι, στις οδούς Αγ.Μαρίνης και Δόξης στα Κουνέλια, όπου μετά τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων και του εξωραϊστικού συλλόγου Κουνελίων, σταμάτησαν οι εργασίες, προς αναζήτηση άλλης λύσης.


Ο Δημ. Τσατσαμπάς, είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί την περιοχή και να συνομιλήσει με κατοίκους, οι οποίοι αγανακτισμένοι του κατήγγειλαν το γεγονός. Στη διάρκεια συζήτησης στη δημαρχιακή επιτροπή παρουσία των διαμαρτυρόμενων κατοίκων ζήτησε να υπάρξει ολοκληρωμένη τεχνική μελέτη για την επιλογή του καταλληλότερου χώρου, η οποία να εγκριθεί με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.




ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ


ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΧΑΙΔΑΡΙ


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΑΤΣΑΜΠΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: