Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

.

.

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Καταγγελία Δημ.Τσατσαμπά για την κατάργηση του υπόγειου πάρκινγκ μπροστά στο νέο Δημαρχείο.

Με λύπη μου σας λέω πως δυστυχώς είναι αλήθεια ότι η δημοτική αρχή κατάργησε ένα τόσο σημαντικό έργο για την πόλη μας.





Τι και εάν είχαμε ως προηγούμενη διοίκηση έτοιμη και εγκεκριμένη μελέτη από το ΥΠΕΧΩΔΕ για την δημιουργία υπόγειου χώρου στάθμευσης χωρητικότητας 150 αυτοκινήτων, τι και εάν είχαμε εξασφαλίσει ένα σημαντικό μέρος της χρηματοδότησης για την δημιουργία του, τι και εάν καταγγείλαμε στο δημοτικό συμβούλιο τις μεθοδεύσεις για την κατάργηση του συγκεκριμένου έργου.



Αυτό που ίσχυσε δυστυχώς και σε αυτή την περίπτωση είναι το ‘’στου κουφού την πόρτα ……’’.



Τίποτα από αυτά δεν συγκίνησε την δημοτική αρχή Μαραβέλια.

Ούτε η αγανάκτηση των συμπολιτών μας από παράνομα παρκαρίσματα και μποτιλιαρίσματα που δημιουργούν κάποιοι απελπισμένοι οδηγοί προσπαθώντας να βρουν μια θέση στάθμευσης. Ούτε καν η αγωνία των κατοίκων της περιοχής γύρω από το νέο δημαρχείο για το τι θα συμβεί με το κυκλοφοριακό και το πάρκινγκ όταν τεθεί, το νέο δημαρχείο, σε λειτουργία.


Τίποτα δεν ‘’έφτασε στα αυτιά’’ της δημοτικής αρχής.


Ακόμα και η οικονομική κρίση που μαστίζει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ούτε καν αυτή κατάφερε να ευαισθητοποιήσει την σημερινή διοίκηση.


Αποτέλεσμα, με τις ενέργειές της αυτές να υποθηκεύει εμμέσως και την ανάπτυξη της τοπικής αγοράς, καθώς πολλοί συμπολίτες μας που δεν βρίσκουν χώρο στάθμευσης, να πηγαίνουν να κάνουν τα ψώνια τους σε κάποια άλλη περιοχή.


Και παρόλο που θα έπρεπε να αισθάνομαι δικαιωμένος όταν κατήγγειλα ότι αυτή η δημοτική αρχή ενδιαφέρετε μόνο για ‘’Άρτο και Θεάματα’’, με μεγάλη μου λύπη διαπιστώνω ότι όχι μόνο απαξιώνει το έργο που παρέλαβε αλλά με τις απαράδεκτες αυτές ενέργειές της υπονομεύει το μέλλον της πόλης μας.


Και μάλιστα, όχι μόνο δεν θα έπρεπε να καταργηθούν αυτές οι θέσεις πάρκινγκ αλλά αντίθετα να δημιουργηθούν και νέες όπως κατ’ επανάληψη έχουμε προτείνει.


Καλώ τον κο Μαραβέλια να αντιληφθεί το λάθος του και να δρομολογήσει με ταχύτατους ρυθμούς την υλοποίηση του πάρκινγκ.


Μια τέτοια ενέργεια θα την στηρίξουμε γιατί είναι για το καλό της πόλης μας, γιατί συμβάλει στην επιβίωση και στην ανάπτυξη της τοπικής αγοράς, γιατί συμβάλει στην μείωση της οπτικής ρύπανσης και των καυσαερίων, γιατί μας απαλλάσσει από τις καταλήψεις των ΙΧ σε ελευθέρους χώρους και πεζοδρόμια, γιατί τελικά βελτιώνει την ποιότητα ζωής στην πόλη μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: