Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

.

.

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση προς τιμή της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας που διοργάνωσε ο Συνδυασμός ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΧΑΙΔΑΡΙ και ο επικεφαλής του Δημ. Τσατσαμπάς


Σημαντική ανταπόκριση είχε η πρωτοβουλία που πήρε ο Δημ. Τσατσαμπάς και ο Συνδυασμός ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΧΑΙΔΑΡΙ για να τιμήσει την γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σε γνωστό κέντρο της πόλης μας την Κυριακή 7 Μαρτίου, 2010.



Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προσφώνηση της Αθηνάς Μπούτση, Δημοτικής Συμβούλου του συνδυασμού και Μέλους της Νομαρχιακής Επιτροπής Δυτ. Αθήνας του ΠΑΣΟΚ.


Ακολούθησε ο θερμός χαιρετισμός που απηύθυνε ο Δημ. Τσατσαμπάς, ο οποίος ευχαρίστησε όλες τις παρευρισκόμενες γυναίκες για την μαζική ανταπόκριση τους στην πρόσκληση του συνδυασμού.


Στην συνέχεια, μέσα από μια σύντομη ιστορική αναδρομή, θύμισε ότι ο αγώνας των γυναικών για την κατάκτηση ίσων δικαιωμάτων ξεκίνησε στις 8 Μαρτίου του 1857, ημερομηνία κατά την οποία οι γυναίκες που εργάζονταν σε βιοτεχνίες που έφτιαχναν ρούχα στην Νέα Υόρκη, απέργησαν ζητώντας καλύτερες συνθήκες και λιγότερες ώρες εργασίας.


Από εκείνη την ημέρα ξεκίνησε ένας σκληρός αγώνας για τα δικαιώματα της γυναίκας, στην εργασία, στην κοινωνία άλλα και στην ίδια την ζωή και συνεχίζεται μέχρι και τις ημέρες μας.


Το σημείο το οποίο ξεσήκωσε το θερμό χειροκρότημα όλων των παρευρισκομένων γυναικών ήταν όταν δήλωσε ότι :


‘’Οι γυναίκες σήμερα δεν γιορτάζουν μόνο, αλλά αγωνίζονται. Και στον αγώνα τους αυτό είμαστε συμπαραστάτες. Θέλουμε γυναίκες ενεργές οι οποίες θα συμμετάσχουν στο κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι και δεσμεύομαι να συμβάλλω στη μέγιστη δυνατή εκπροσώπησή τους στις επόμενες δημοτικές εκλογές μέσα από τις επιλογές του συνδυασμού μας ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΧΑΙΔΑΡΙ.’’


Ο Δημ. Τσατσαμπάς ολοκλήρωσε το σύντομο χαιρετισμό του δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι : ’’την ισοτιμία μεταξύ των δύο φύλλων δεν θα την φέρουν οι νόμοι ή οι κανονισμοί. Θα την φέρουμε εμείς οι ίδιοι όταν σεβόμαστε και αναγνωρίζουμε τις γυναίκες ως προσωπικότητες στους διάφορους ρόλους που καλούνται να διαδραματίσουν.’’

Την εκδήλωση χαιρέτησε και ο Λάμπρος Μίχος, τοπικός Βουλευτής της περιοχής μας, ο οποίος παραβρέθηκε με την σύζυγό του. Ο κος Μίχος, μεταξύ άλλων επεσήμανε τον διπλό ρόλο που δικαιούνται και καλούνται οι γυναίκες της εποχής μας να διαδραματίσουν. Το κοινωνικό, ως μητέρες, σύζυγοι, εργαζόμενες αλλά και τον πολιτικό, ως ενεργοί πολίτες με παρουσία στις τοπικές άλλα και κεντρικές εξελίξεις.


Ο κος Μίχος, εξήρε την πρωτοβουλία του Δημ. Τσατσαμπά και του συνδυασμού του οποίου είναι επικεφαλής και τον παρότρυνε να συνεχίσει με την ίδια θέρμη και ένταση να αναδεικνύει θέματα που συνδέονται άμεσα με την καθημερινότητά και την ποιότητα της ζωής.


Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης οι δημοτικοί σύμβουλοι, Α. Μποζίκας, Κ. Φουρλής και Γ. Ζάγκας, η σύζυγος του τ. Δημάρχου Κυρ. Ντηνιακού καθώς και ο κος Αρης Πανόπουλος, υποψήφιος Δήμαρχος στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, συνοδευμένος από την σύζυγό του.

Μετά από λίγο χρονικό διάστημα οι άνδρες παρευρισκόμενοι αποχώρησαν και η εκδήλωση συνεχίστηκε με το κέφι αμείωτο ως πολύ αργά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: