Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

.

.

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

ΚΟΛΑΦΟΣ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Συνεχές σφυροκόπημα από τον Δημήτρη Τσατσαμπά Για σπατάλες της Διοίκησης του Δήμου.

Για έλλειψη διαφάνειας σε εργασίες, προμήθειες και προσλήψεις. Για απουσία νέου έργου και οράματος.

Σε συνεχές πεδίο μάχης έχουν μεταβληθεί οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβούλιου Χαϊδαρίου ανάμεσα στον Δημήτρη Τσατσαμπά και την παράταξη που είναι επικεφαλής «Πρώτα το Χαϊδάρι» από τη μια πλευρά και τη Δημοτική Αρχή από την άλλη.
Ο Δημήτρης Τσατσαμπάς σε όλες τις συνεδριάσεις και ιδιαίτερα σ’ αυτές που ασχολήθηκαν με συνολικά ζητήματα του Δήμου (Προϋπολογισμός, Επιχειρησιακό πρόγραμμα, Οικονομικά του Δήμου και πρόσφατα ο Δημόσιος Απολογισμός ) απηύθυνε βαρύτατες κατηγορίες για παρανομίες και προκλήσεις της Διοίκησης Μαραβέλια.

Την ίδια σφοδρότατη κριτική κατά του Δημάρχου και της Διοίκησης άσκησε ο Δημήτρης Τσατσαμπάς και κατά την Ειδική Δημόσια Συνεδρίαση του απολογισμού των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής την Πέμπτη 25 Ιουνίου.

Από τη συνεδρίαση αποχώρησαν πριν την έναρξη της συζήτησης οι παρατάξεις ΔΕΚ του Μιχάλη Σελέκου και «Το Χαϊδάρι Μπροστά» του Κώστα Σπηλιόπουλου. Ο Μιχάλης Σελέκος αιτιολόγησε την αποχώρηση του με τη διενέργεια του απολογισμού στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβούλιου και όχι σε ανοιχτό χώρο όπου θα τον παρακολουθούσε μεγαλύτερος αριθμός δημοτών και ο Κώστας Σπηλιόπουλος με τη μη έγκαιρη αποστολή της εισήγησης του Δημάρχου ώστε να προετοιμαστούν οι παρατάξεις.

Ο Δημήτρης Τσατσαμπάς δήλωσε ότι η διαδικασία όπως γίνεται είναι παράνομη αλλά θα παραμείνει για να αποκαλύψει την ανυπαρξία της Διοίκησης και τη ζημία που προκαλεί στο Δήμο.

Ο Δ.Τσατσαμπάς ξεκίνησε την τοποθέτηση του λέγοντας προς τη Δημοτική Αρχή ότι «και κανένα νέο έργο δεν κάνετε και οδηγείτε το Δήμο σε χρεωκοπία». Μίλησε:
• Για ασύστολες σπατάλες για «άρτο και θεάματα»,
• Για ρουσφετολογικές προσλήψεις προσωπικού,
• Για αδιαφανείς διαδικασίες στη διαχείριση των οικονομικών του Δήμου που είχαν ως αποτέλεσμα το χρέος μέσα σε 2,5 χρόνια να διπλασιαστεί και να εκτιναχθεί στα 7,5 εκατομμύρια Ευρώ
• Για το Ταμείο που έχει αδειάσει με αποτέλεσμα να υπάρχει δυσκολία στην πληρωμή των μισθών.

Περιέγραψε τις σπατάλες που γίνονται σε πολυτελείς συντηρήσεις κτιρίων του Δήμου, σε περιττές ανακαινίσεις εξοπλισμού, σε εκδηλώσεις αναψυχής, σε αυξήσεις μισθών των αμοιβόμενων θέσεων της Διοίκησης και πρόσθεσε ότι πολλά από τα παραπάνω γίνονται με συνεχείς κατατμήσεις σε έργα και προμήθειες εκατομμυρίων Ευρώ που γίνονται με απευθείας ανάθεση σε συγκεκριμένους εργολάβους.

Τόνισε ότι οι υποχωρήσεις σε ιδιωτικά συμφέροντα έχουν φέρει την ασυδοσία και την ανυποληψία στο Δήμο καταγγέλλοντας παρατυπίες στη λειτουργία καταστημάτων και εξυπηρέτηση συγκεκριμένων επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην αναψυχή και την εμπορία αυτοκινήτων.

Ο Δημήτρης Τσατσαμπάς συνέχισε μιλώντας για επικίνδυνη αδράνεια και αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής που εγκυμονεί κινδύνους για απώλεια εκτάσεων πρασίνου και χώρων που προορίζονται για πράσινο ή κοινωφελείς χρήσεις μέσα στην πόλη, όπως το Χριστοδούλειο στη Γρηγορούσα, το οικόπεδο του ΟΤΕ στο Δάσος, το κτίριο Λολοσίδη στην οδό Δαβάκη και άλλα.

Την ίδια στιγμή, για τα μεγάλα θέματα των Στρατοπέδων, της Ακτής Σκαραμαγκά, του Ποικίλου δεν γίνεται από τη Διοίκηση καμία αγωνιστική ενέργεια. Για τη Δημοτική Επιχείρηση κατήγγειλε ότι χρησιμοποιείται ως μηχανισμός διαχείρισης αδιαφανών δαπανών. Όσον αφορά τα έργα, μίλησε για φιάσκο του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου, που από την έλλειψη ιδεών και οράματος η Δημοτική Αρχή έφερε για ψήφιση το επιχειρησιακό του Δήμου Ναυπλίου.

Θύμισε τα μεγάλα έργα που εκκρεμούν, όπως: Tο Αντιπλημμυρικό της Λ.Αθηνών, το αποχετευτικό του Δάσους, το έργο για το νέο κτίριο Πολιτισμού στο παλαιό Δημαρχείο, το κτίριο του ΙΚΑ στη Λ.Αθηνών, την πλατεία μπροστά στο νέο Δημαρχείο, η κυκλοφοριακή μελέτη και το κυκλοφοριακό του Δάσους, η αναβάθμιση της Φαβιέρου κλπ. για τα οποία δεν έχει γίνει καμία ενέργεια.

Ο Δημήτρης Τσατσαμπάς κατέληξε παρουσιάζοντας τις βασικές προγραμματικές κατευθύνσεις της παράταξης του και δηλώνοντας ότι καταψηφίζει τον απολογισμό της Δημοτικής Αρχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: