Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

.

.

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ ΚΕΔ-ΚΕΒΟΠ

Πρότυπο Αθλητικό Σχολείο με οικολογικούς ολυμπιακούς αθλητικούς χώρους στην έκταση των στρατοπέδων

Προς το Δημοτικό Συμβούλιο:

Σε συνέχεια των κορυφαίων προτάσεών μας για την πόλη, μετά την πρότασή μας για την επέκταση του μετρό στο Χαϊδάρι, που έγινε ομόφωνα δεκτή από το δημοτικό συμβούλιο, ακολουθεί η νέα μας πρόταση για την αξιοποίηση της έκτασης των στρατοπέδων.

Τα στρατόπεδα του Χαϊδαρίου είναι τόπος με ανεκτίμητη ιστορική αξία ποτισμένος από τις θυσίες και τα βασανιστήρια των πατριωτών Ελλήνων που αγωνίστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας μας. Επίσης αποτελεί και χώρο μέγιστης περιβαλλοντικής σημασίας που έχει απομείνει στην υποβαθμισμένη Δυτική Αθήνα και από τους ελάχιστους στο πυκνοδομημένο λεκανοπέδιο.

Ο χώρος αυτός πιστεύουμε ότι μπορεί και πρέπει να αποτελέσει ταυτόχρονα ένα καθημερινό χρηστικό εκπαιδευτικό και αθλητικοί πόλο με προτεραιότητα για τους νέους της πόλης μας.
Με τη λειτουργία ενός πρότυπου Ολυμπιακού Αθλητικού Σχολείου όπου οι Εκπαιδευτικές υποδομές πέραν των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων σχολικών μονάδων, σε ήδη δομημένους χώρους χωρίς καμία περιβαλλοντική επιβάρυνση, θα περιλαμβάνουν επίσης και οικολογικούς προπονητικούς αθλητικούς χώρους μέσα σε πράσινο περιβάλλον, κοινούς με τη λειτουργία του πάρκου για Αθλήματα όπως στίβος, ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, χάντ-μπολ, γυμναστική, κολύμβηση, τένις, πάλη, επιτραπέζια αντισφαίριση κλπ.

Καθημερινά θα χρησιμοποιείται από μαθητές, κατά προτεραιότητα της πόλης μας, που θα έχουν επιλεγεί με ειδικά αθλητικά κριτήρια (αξιολόγηση με σύγχρονες εργομετρικές μεθόδους) για να σπουδάσουν στο Ολυμπιακό Αθλητικό Σχολείο, καθώς και από το Δημοτικό Αθλητικό Οργανισμό και τα αθλητικά σωματεία της πόλης μας, αλλά και από όλους τους συμπολίτες μας τις ελεύθερες απογευματινές κυρίως ώρες τους, αφού θα είναι χώρος ιδιαίτερα ελκυστικός για άθληση και αναψυχή. Θέλουμε η πόλη μας α είναι μια σύγχρονη πόλη στην παροχή εκπαίδευσης στους νέους μας, πράγμα που με την πρότασή μας επιτυγχάνεται σημαντικά, αφού η λειτουργία ενός τέτοιου σχολείου θα αποσυμφορήσει και όλες τις άλλες εκπαιδευτικές μονάδες της πόλης μας και θα αναβαθμίσει την λειτουργία τους.

Θέλουμε η πόλη μας να μετατραπεί σε μία αθλητούπολη όπου όλοι οι δημότες και κυρίως οι νέοι θα έχουν πρόσβαση σε φυσικούς αθλητικούς χώρους της επιλογής τους, αναδεικνύοντας το ταλέντο τους και τις ικανότητές τους μακριά από δραστηριότητες που οδηγούν σε κινδύνους και αρνητικές περιπέτειες ζωής.

Μένοντας σταθεροί στις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για καμιά περιβαλλοντική επιβάρυνση, πιστεύουμε ότι η πρότασή μας θα προσδώσει στην έκταση του στρατοπέδου πέραν του ιστορικού έναν μόνιμο περιβαλλοντικό, εκπαιδευτικό, αθλητικό και πολιτιστικό χαρακτήρα γεμάτο από περιεχόμενο ζωής που η πόλη πας το έχει περισσότερο από ανάγκη, αν θέλουμε να βλέπουμε το μέλλον για εμάς και κυρίως για το παιδί μας με αισιοδοξία.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Δημήτρης Τσατσαμπάς, Ανδρέας Μποζίκας, Κώστας Ντέρος, Κώστας Φουρλής, Γιώργος Ζάγκας, Αθηνά Μπούτση Συζητήθηκε στο Δημ.Συμβούλιο η πρόταση Δ. Τσατσαμπά για τα Στρατόπεδα Η πρόταση του Δημήτρη Τσατσαμπά για τη δημιουργία πρότυπου αθλητικού σχολείου με οικολογικούς ολυμπιακούς αθλητικούς χώρους στην έκταση των στρατοπέδων ήρθε για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου.

Ο Δημήτρης Τσατσαμπάς στην εισήγηση του τόνισε ότι όλοι οι αθλητικοί φορείς της πόλης συμφωνούν με την πρόταση και συμπλήρωσε ότι θα πρέπει να γίνει διεθνής διαγωνισμός για ανάθεση μελέτης με βάση την πρόταση. Η Διοίκηση του Δήμου αλλά και οι άλλες Δημοτικές παρατάξεις δεν ψήφισαν την πρόταση με βασικό επιχείρημα ότι διαφωνούν με οποιαδήποτε χρήση που μπορεί να προκαλέσει κινδύνους τσιμεντοποίησης του Στρατοπέδου και ζήτησαν να αποσυρθεί η πρόταση. Ο Δ. Τσατσαμπάς απάντησε ότι δεν υπάρχει κανένας τέτοιος κίνδυνος επισημαίνοντας ότι οι φόβοι και οι κίνδυνοι δεν μπορούν να μας καθορίζουν το τι θέλουμε.

Εμείς, συμπλήρωσε, πρέπει να αποφασίζουμε για το πως θέλουμε το μέλλον μας με βάση τις απόψεις και τα πιστεύω μας. Πρώτα το Χαϊδάρι – Δημήτρης Τσατσαμπάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: