Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

.

.

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΤΟΞΙΚΟΜΑΝΩΝ ΩΣ «ΓΚΕΤΟ» ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

Αγαπητοί συμπολίτες-σες,

Πολύ σοβαρό πρόβλημα για την πόλη μας έχει προκύψει από τις εν κρυπτώ συνωμοτικές ενέργειες της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας, για τη μεταφορά μονάδας υποκατάστασης (ΟΚΑΝΑ-Πρόγραμμα Μεθαδόνης) στο Ψ.Ν.Α. Η μονάδα αυτή θα εξυπηρετεί 800 θεραπευόμενους τοξικομανείς σε δύο βάρδιες.

Πρόκειται δε, να κατασκευαστεί στο ύψος της μάνδρας του Ψυχιατρείου μπροστά στη λεωφόρο Αθηνών. Είναι φανερό ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μία πολύ αρνητική εξέλιξη για την πόλη μας και την ευρύτερη περιοχή. Ξεκαθαρίζουμε ότι είμαστε υπέρ των προγραμμάτων αντιμετώπισης του προβλήματος υγείας των χρηστών τοξικών ουσιών, οι οποίοι πάσχουν όπως και οι άλλοι ασθενείς, και ως πόλη συμβάλλουμε σε αυτό με την πολυετή και άψογη συνεργασία του Δήμου με το 18΄Ανω.

Είμαστε όμως κατηγορηματικά αντίθετοι με τους κυβερνητικούς χειρισμούς, που αντί να αντιμετωπίσουν το σοβαρό αυτό πρόβλημα με ολοκληρωμένο σχεδιασμό στο σύνολο των Νοσοκομειακών Μονάδων, επιχειρούν βεβιασμένα να το μεταφέρουν ως «γκέτο» από το ένα μέρος στο άλλο και στην προκειμένη περίπτωση από το κέντρο της Αθήνας στην πόλη μας.

Φτάνουν δε, στο σημείο να μη λαμβάνουν υπόψη τις τεκμηριωμένες ενστάσεις της επιστημονικής κοινότητας, για το απαγορευτικό της συνύπαρξης στον ίδιο χώρο του προγράμματος 18΄Ανω με αυτό της υποκατάστασης αλλά και την απορύθμιση της ψυχιατρικής δομής του Νοσοκομείου.




Ο εργολάβος ήδη εγκαταστάθηκε (παράνομα χωρίς τις απαιτούμενες άδειες) και είχε εντολή, όπως ο ίδιος αποκάλυψε, μέχρι την Παρασκευή 7/8/2009 να τελειώσει τη βάση της προκατασκευής και μέσα στον Αύγουστο (που λείπουν όλοι) να ολοκληρώσει το έργο.

Οι εργαζόμενοι του Ψ.Ν.Α. με τη συμπαράστασή μας καθώς και τη στήριξη και άλλων μαζικών φορέων και κατοίκων της πόλης σταμάτησαν κατ΄αρχήν τις εργασίες. Η Δημοτική Αρχή, υποστήριζε ότι δεν ήξερε τίποτα για το ΄έγκλημα΄.

Ο συνδυασμός μας ζήτησε την άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου παρουσία όλων των φορέων της πόλης μας. Στη συνεδρίαση ομόφωνα αποφασίστηκε να γίνει κάθε απαιτούμενη ενέργεια για την αντιμετώπιση του πολύ σοβαρού αυτού προβλήματος.

Ως παράταξη ζητήσαμε την περιφρούρηση του χώρου με όλα τα μέσα που διαθέτει ο Δήμος για να μην γίνει καμία εργασία, την ενημέρωση όλων των κατοίκων, τον έλεγχο της νομιμότητας του έργου, την παραίτηση της Διοίκησης του Ψ.Ν.Α. εάν δεχτεί τη μεταφορά των μονάδων του ΟΚΑΝΑ στο Δαφνί και την παραίτηση του Υπουργού Υγείας λόγω ανικανότητας αντιμετώπισης των προβλημάτων στον ευαίσθητο χώρο της υγείας.


Ζητάμε από όλους σας ενεργή και αγωνιστική συμμετοχή σε κάθε μορφή αγώνα μέχρι την τελική νίκη, που είναι η ακύρωση των κυβερνητικών εγκληματικών αυτών σχεδίων για την πόλη μας.

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ 
ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΧΑΪΔΑΡΙ 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΑΤΣΑΜΠΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: