Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

.

.

Τρίτη 5 Μαΐου 2009

ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΕΟΥ ΦΟΡΕΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΑΣΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

Σημαντική πρόταση, για την ποιότητα ζωής στην πόλη μας και την προστασία του περιβάλλοντος, κατέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο ο συνδυασμός «Πρώτα το Χαϊδάρι-Δημήτρης Τσατσαμπάς».

Ο συνδυασμός της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου προτείνει την ίδρυση νέου Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ) ή Φορέα Διαχείρισης, με μοναδική αρμοδιότητα την προστασία και ανάδειξη των περιαστικών χώρων της πόλης μας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν σοβαρότατα προβλήματα που απασχολούν κατά καιρούς το Δημοτικό Συμβούλιο, όπως λόγου χάριν το παράνομο λιμάνι του Σκαραμαγκά, το εμπορικό τρένο, το Water Park, οι διεκδικήσεις στο Ποικίλο και Αιγάλεω όρος, η εκμετάλλευση του Βοτανικού Κήπου, ο κίνδυνος τσιμεντοποίησης των στρατοπέδων.


Το πλούσιο περιαστικό πράσινο, οι δασικές εκτάσεις και ο αιγιαλός ,είναι φυσικός πλούτος που χαρακτηρίζει το Χαϊδάρι και οφείλουμε να τον διαφυλάξουμε και να τον αξιοποιήσουμε προς όφελος των κατοίκων.


Με τη δημιουργία του νέου φορέα θα μπορέσουμε όλοι μαζί, Διοίκηση του δήμου, υπηρεσιακοί παράγοντες και πολίτες, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για:


- Την απελευθέρωση της έκτασης των στρατοπέδων


- Την κατάργηση του παράνομου λιμένα στον Σκαραμαγκά και την αποκατάσταση της ακτής του.


- Την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων της διέλευσης του εμπορικού τρένου.


- Την αντιμετώπιση των παράνομων εδαφικών διεκδικήσεων από Εκκλησία και ιδιώτες στο Ποικίλο
   Όρος και το Όρος Αιγάλεω.


- Την ανάδειξη του Βοτανικού Κήπου και του Αλσους Δαφνιού.

Η πρόταση έχει κατατεθεί επανειλημμένα στις συζητήσεις για τον προϋπολογισμό το 2008 και 2009, χωρίς να γίνει αποδεκτή από τη δημοτική Αρχή. Επειδή το τελευταίο διάστημα οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν την ανάγκη υιοθέτησης και εφαρμογής της, τα μέλη του συνδυασμού «Πρώτα το Χαϊδάρι-Δημήτρης Τσατσαμπάς» επανέρχονται καταθέτοντας την πρόταση στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: