Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

.

.

Σάββατο 4 Απριλίου 2009

Εγκληματική Αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής

Άμεσος Κίνδυνος Τσιμεντοποίησης Δεσμευμένου Πευκόφυτου Οικοπέδου
στο Δάσος Χαϊδαρίου
Ένα από τα λίγα εναπομείναντα πευκόφυτα οικόπεδα, αυτό που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Σατωβριάνδου και Αθ. Διάκου, στην καρδιά του Δάσους Χαϊδαρίου, κινδυνεύει να τσιμεντοποιηθεί από αμέλεια της Δημοτικής αρχής. Η διοίκηση του Δήμου Χαϊδαρίου καθυστέρησε περισσότερο από ένα χρόνο να υλοποιήσει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, με την οποία δεσμεύεται το συγκεκριμένο οικόπεδο.


Αυτή η καταστροφική αμέλεια είχε ως αποτέλεσμα, η «ΟΤΕ - Ακίνητα Α.Ε» να εκδώσει οικοδομική άδεια, για να κατασκευάσει στο οικόπεδο πολυόρωφο κτίριο.

Μετά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και τις πιέσεις που ασκήθηκαν από τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της περιοχής, γίνεται αγώνας δρόμου προς τη Νομαρχία για αναστολή των οικοδομικών εργασιών, προκειμένου να σωθεί ο χώρος.

Εδώ και ένα χρόνο, όταν ο ΟΤΕ είχε αρχίσει την κατεδάφιση του κτιρίου που βρισκόταν στο οικόπεδο, η δημοτική παράταξη «Πρώτα το Χαϊδάρι – Δημήτρης Τσατσαμπάς», είχε επισημάνει τον κίνδυνο και σε σχετική ανακοίνωση τόνιζε τα εξής:

"ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΕΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ"


Εδώ και λίγες μέρες ο ΟΤΕ κατεδαφίζει το κτίριο που βρίσκεται μέσα στο πευκόφυτο οικόπεδο στη γωνία Σατωβριάνδου και Αθ.Διάκου. Ακριβώς ένα χρόνο πριν είχαμε επισημάνει τον κίνδυνο να τσιμεντοποιηθεί ο χώρος και να καταστραφεί το πράσινο. Γι’ αυτό προτείναμε τη δέσμευσή του από το Δήμο. Η Διοίκηση του Δήμου, έστω και την τελευταία στιγμή, υιοθέτησε την πρότασή μας και προχώρησε στη δέσμευση το Δεκέμβριο του 2007.Όμως, η ενέργεια του Ο.Τ.Ε. να κατεδαφίσει το κτίριο, μας βάζει σε σοβαρές ανησυχίες.

Καλούμε τους κατοίκους της περιοχής σε επαγρύπνηση και το Δήμο να επιταχύνει όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την κατοχύρωση του χώρου.
Στον αγώνα αυτό εμείς Θα είμαστε σταθερά στην πρώτη γραμμή.Δεκέμβριος 2007».

Δεν υπάρχουν σχόλια: