Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

.

.

Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
"ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΧΑΙΔΑΡΙ"
ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
"Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ"


H δημοτική αρχή, με αυτή τη συνέντευξη, προσπαθεί να θολώσει τα νερά, ύστερα από τις αποκαλύψεις του Δημήτρη Τσατσαμπά για τον κατήφορο που έχουν πάρει τα οικονομικά του Δήμου.


Αποκαλύπτουμε τα 10 ΜΕΓΑΛΑ ΨΕΜΑΤΑ της συνέντευξης του κ.Λιακόπουλου.

ΨΕΜΑ1ο: Δηλώνει χωρίς ίχνος αυτοσεβασμού, ότι, όταν παρέλαβαν το Δήμο απο τη προηγούμενη διοίκηση το ταμείο ήταν μείον, ενώ παράλληλα, ομολογεί ότι παρέλαβαν 3.361.920 €.

ΨΕΜΑ2ο: Προσπαθεί να κρύψει ότι μέσα σε 2 χρόνια άδειασαν το ταμείο του Δήμου κατά 2.5 εκατ € και αναγκάστηκαν πριν από το τέλος του έτους να σταματήσουν τις πληρωμές, ακόμα και σε δεδουλευμένα εργαζομένων, για να συγκρατήσουν το ταμείο στο όριο.

ΨΕΜΑ3ο: Κρύβει ότι μέσα σε μόλις δύο χρόνια εκτίναξαν τα χρέη προς τους προμηθευτές από 4 εκατ. που ήταν στα 7.5 εκατ, δηλαδή 3.5 εκατ.€ περισσότερα!!!

ΨΕΜΑ4ο: Ενώ υπάρχουν οι πραγματικοί αριθμοί των οικονομικών του δήμου, προσφεύγει σε "παπατζίδικα" παραδείγματα για να εξαπατήσει την κοινή γνώμη (1.000€ στο πορτοφόλι...7.000€ χρέη!!!!!!!!)

ΨΕΜΑ5ο: Προσπαθεί να εμφανίσει τα ποσά των δανείων του Δήμου ως χρέη, την ώρα που γνωρίζει ότι η αξία της ακίνητης περιουσίας που αποκτήθηκε από τα δάνεια είναι πολλαπλάσια.

ΨΕΜΑ6ο: Εμφανίζει ως επιβάρυνση του δήμου δικαστική οφειλή προς την Εθνική Τράπεζα, για την έκταση μεταξύ του νέου δημαρχείου και της λεωφόρου Αθηνών, κρύβοντας ότι ο χώρος αυτός αποκτήθηκε με τεράστιο οικονομικό όφελος για το Δήμο.

ΨΕΜΑ7ο: Επανέρχεται στο χρέος του δήμου προς την Ε.Υ.Δ.Α.Π, παρά τη δικαίωση της προηγούμενης διοίκησης, αφού τελικά η Ε.Υ.Δ.Α.Π. αποδέχτηκε τον οικονομικό συμβιβασμό που επιδίωκε ο Δήμος προς οφελος του.

ΨΕΜΑ8ο: Επικαλείται ότι τριπλασίασαν τις απαιτήσεις για έσοδα του δήμου (2εκ περιπου), γνωρίζοντας ότι αυτές είναι μη εισπρακτέες όπως καταγράφεται στην οικονομική έκθεση του Δήμου.

ΨΕΜΑ9ο: Κρύβει οτι παρά την επίμονη προσπάθειά τους, με ορκωτούς λογιστές, να βρουν διαχειριστικές ατασθαλίες σε βάρος της προηγούμενης διοίκησης, όχι μόνο δεν προέκυψε το παραμικρό, αλλά αντίθετα προσέθεσαν παράτυπα όλες τις προβλέψεις για έκτακτους κινδύνους 1.2εκ, για να αλλοιώσουν τα αποτελέσματα.

ΨΕΜΑ10ο: Ισχυρίζεται ότι δεν υπήρξαν αντιδράσεις στην παρουσίαση της οικονομικής κατάστασης του δήμου, ενώ γνωρίζει ότι: α) διαφωνήσαμε κατηγορηματικά β) καταψηφίσαμε στο δημοτικό συμβούλιο γ) καταγγείλαμε τις μεθοδεύσεις της δημοτικής αρχής δ) ζητήσαμε την αντικατάσταση των ορκωτών λογιστών, στους οποίους αντίθετα ανέθεσαν τον έλεγχο και του επόμενου έτους!!!



Επειδή δεν χρειάζεται γνώση οικονομικών αλλά απλής αριθμητικής, για να καταλάβει κάποιος ότι μέσα σε μόλις δύο χρόνια ο δήμος Χαϊδαρίου έχει επιβαρυνθεί κατά 6 εκατομμύρια € (2.5+3.5), το μεγάλο ερώτημα που τίθεται είναι: για ποιό έργο; Εδώ ο καθένας καλείται να βγάλει τα συμπεράσματά του.


ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΧΑΪΔΑΡΙ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΑΤΣΑΜΠΑΣ
Γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: