Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

.

.

Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2009

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΑΤΣΑΜΠΑ
ΜΗΝΥΜΑ ΤΕΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΑΡΑΒΕΛΙΑ

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συνδυασμού «Πρώτα το Χαϊδάρι-Δημήτρης Τσατσαμπάς», στο
2ο κλειστό Γυμναστήριο Χαϊδαρίου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκατοντάδες φίλοι του συνδυασμού, οι οποίοι δημιούργησαν μία θερμή ατμόσφαιρα που εκδηλώθηκε με τα ενθουσιώδη χειροκροτήματα που διέκοψαν επανειλημμένα την ομιλία του επικεφαλής του συνδυασμού, Δημήτρη Τσατσαμπά.

Αρχίζοντας την ομιλία του, ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης καλωσόρισε το πλήθος του κόσμου και τους επίσημους προσκεκλημένους. Αναφερόμενος στο προ διετίας αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών, έκανε λόγο για συλλογικές και ατομικές ευθύνες με θύματα την πόλη του Χαϊδαρίου και τους ίδιους τους Χαίδαριώτες, επισημαίνοντας ότι πρέπει να δοθεί τέλος στην «προσωρινή» διοίκηση Μαραβέλια και στο καταστροφικό της έργο.

Ο κ. Τσατσαμπάς άσκησε έντονη κριτική στον τρόπο οικονομικής διαχείρισης του δήμου, παρουσιάζοντας το όργιο σπατάλης με επίσημα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία τα χρέη ξεπερνούν τα 7 εκατομμύρια Ευρώ, με αποτέλεσμα μετά βίας να καταβάλλονται τα δεδουλευμένα των εργαζομένων. Παρουσίασε αδιάσειστα στοιχεία για την ανυπαρξία ουσιαστικού έργου, κατηγορώντας τη διοίκηση Μαραβέλια για αδιαφορία και για έλλειψη οποιουδήποτε προγραμματισμού, καθώς ακόμη και τα έργα που είχαν προγραμματιστεί από την προηγούμενη διοίκηση του δήμου, είτε έχουν διακοπεί, είτε καθυστερούν αδικαιολόγητα, όπως το νέο δημαρχείο και το πάρκο των 65 στρεμμάτων.

Σκληρά επικριτικός ήταν και για την αδιαφορία που επιδεικνύει η δημοτική αρχή απέναντι σε μεγάλα ζητήματα που αφορούν την πόλη ειδικότερα και τη δυτική Αθήνα γενικότερα, όπως το λιμάνι του Σκαραμαγκά που συνεχίζει να λειτουργεί παράνομα, η κατασκευή του εργοστασίου ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ στη Χαλυβουργική, το Αττικό Νοσοκομείο που υπολειτουργεί, η έκταση των στρατοπέδων που κινδυνεύει να χαθεί κλπ.
 1. την επέκταση του μετρό στο Σκαραμαγκά


 2. τη δημιουργία πρότυπου, πανελλαδικά, αθλητικού σχολείου στο στρατόπεδο Χαϊδαρίου


 3. τη σύσταση φορέα προστασίας και ανάδειξης όλων των περιαστικών χώρων της πόλης κλπ.

Τέλος, παρουσίασε με σαφείς ιεραρχήσεις τους νέους προγραμματικούς άξονες που θα αποτελέσουν τη βάση του προγράμματος του συνδυασμού:

 • Η κυκλοφορία πεζών και οχημάτων,


 • οι αστικές αναπλάσεις του κεντρικού ιστού της πόλης και των συνοικιών,


 • η περιαστική προστασία και ανάδειξη,


 • ο φορέας εκπαίδευσης πολιτισμού και αθλητισμού,


 • η αναβάθμιση του κοινωνικού έργου,


 • η αύξηση των ανοιχτών αστικών χώρων και του αστικού πράσινου,


 • η οργάνωση της πόλης και


 • η ασφάλεια των πολιτών.

Κάλεσε δε όλους τους Χαϊδαριώτες σε ενεργή συμμετοχή για να σταματήσει ο κατήφορος και να ανοίξει μια νέα δημιουργική πορεία για την πόλη με σχέδιο, πρόγραμμα και όραμα. Την εκδήλωση χαιρέτισαν βουλευτές του εθνικού κοινοβουλίου, εκπρόσωποι της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, νυν και τέως δήμαρχοι, επικεφαλείς συνδυασμών της δυτικής Αθήνας, ο πρόεδρος του ΑΣΔΑ και ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ. Επίσης παραβρέθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι, πρώην αντιδήμαρχοι, πρόεδροι εθνικοτοπικών, αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων καθώς και μέλη του πολιτικού συμβουλίου και του εθνικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, μέλη της Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ της Δυτικής Αθήνας και οι γραμματείς των οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ ΤΟ1,ΤΟ2 και Νεολαίας Χαϊδαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: