Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

.

.

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Μεγάλα Οικονομικά Συμφέροντα Καταστρέφουν το Περιβάλλον της περιοχής μας


ΜΕΓΑΛΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ
ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ


Σε ερώτηση-καταγγελία του στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δημήτρης Τσατσαμπάς μίλησε για ραγδαία περιβαλλοντική επιβάρυνση της ευρύτερης περιοχής με μεγάλες συνέπειες και στην πόλη μας. Προκαλούνται έτσι σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία μας, την αξία των περιουσιών μας, την ποιότητα της ζωής μας.


Και όλα αυτά στον βωμό των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.Ειδικότερα αναφέρθηκε:
Στην δυσοσμία από τα Διυλιστήρια που μετά από πολλά χρόνια επέστρεψε στην πόλη μας και μέχρι στιγμής κανένας αρμόδιος δεν έχει ενδιαφερθεί για το πρόβλημα.

Στο παράνομο λιμάνι του Σκαραμαγκά που Λειτουργεί κανονικά με φόρτωση-εκφόρτωση χιλιάδων κοντέινερ, με αποτέλεσμα την ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμιση της περιοχής.
Την έλλειψη ουσιαστικής αντίστασης στη δημιουργία μονάδας ηλεκτροπαραγωγής στη Χαλυβουργική, συμφερόντων της οικογένειας Αγγελόπουλου, που τουλάχιστον θα διπλασιάσει τους ρύπους σε όλη την περιοχή και που εφόσον τεθεί σε λειτουργία θα είναι πια πολύ αργά για να αντιμετωπισθεί.

Την επέκταση των εγκαταστάσεων της Πετρόλα, συμφερόντων της οικογένειας Λάτση, που θα φέρει νέες μεγάλες επιβαρύνσεις στο περιβάλλον.
Και σα να μη φτάνουν όλα αυτά, όπως ειπώθηκε και δια στόματος του Δημάρχου έρχονται με απόφαση της κυβέρνησης και οι δεξαμενές του Περάματος δίπλα μας, στην Λίμνη Κουμουνδούρου, αντί της προστασίας της και της ανάδειξης της σε βιότοπο.

Παρ' όλα αυτά ο Δήμαρχος στην απάντηση του δεν έδειξε να ανησυχεί ιδιαίτερα τονίζοντας ότι γίνονται ενέργειες προς τους αρμόδιους φορείς και πως είναι αισιόδοξος (!) ότι τα προβλήματα θα αντιμετωπιστούν.Εμείς ως παράταξη θα επαναλαμβάνουμε σε όλους τους τόνους ότι πρέπει να αφυπνιστούμε, να οργιστούμε, να ξεσηκωθούμε ενάντια τόσο στις κυβερνητικές επιλογές όσο και σε όσους άμεσα ή έμμεσα με την παθητική τους στάση τις στηρίζουν.

Γιατί οι συνέπειες δεν έχουν χρώμα μπλε, πράσινο, κόκκινο και ισχύουν για όλους μας...Γιατί μόνο με μαζικές κινητοποιήσεις και δυναμικές ενέργειες μπορούμε να σταματήσουμε τέτοιες αρνητικές εξελίξεις για τον τόπο που ζούμε.

Ιούλιος 2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: