Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

.

.

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

Αίτηση για έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΧΑΪΔΑΡΙ»
Προς:ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Κοινοποίηση: Κ. ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ

Κ. Πρόεδρε, Μείζον πολιτικό θέμα έχει προκύψει από τις σχετικές με την τοπική αυτοδιοίκηση διατάξεις που περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου με τίτλο «ενίσχυση της διαφάνειας του κρατικού προϋπολογισμού, έλεγχος των δημοσίων δαπανών, μέτρα φορολογικής δικαιοσύνης κ.α.» που προωθείται προς ψήφιση στη Βουλή, την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου του 2008, από την κυβέρνηση.


Με τις διατάξεις αυτές (άρθρο 8-13) οι Δήμοι χάνουν την διοικητική του αυτοτέλεια, η οικονομική τους λειτουργία εξαρτάται απολύτως από συνιστάμενη διυπουργική επιτροπή, καταργούνται συνταγματικά κατοχυρωμένα δημοκρατικά χαρακτηριστικά του θεσμού και εν τέλει η αυτοδιοίκηση γίνεται δέσμια των επιλογών της όποιας κυβέρνησης.

Γι' αυτό το κρίσιμο αλλά και κατεπείγον ζήτημα, η παράταξη μας «Πρώτα το Χαϊδάρι» ζητά την έκτακτη σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου, την Τετάρτη 10 Σεπτέμβρη, για τη λήψη απόφασης που θα υπερασπίζεται με κάθε μέσον την πολιτική αυτονομία και τη δημοκρατική λειτουργία του θεσμού της αυτοδιοίκησης απέναντι στις συντηρητικές και αυταρχικές επιλογές της κυβέρνησης.

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008 Ο επικεφαλής ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΑΤΣΑΜΠΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: