Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

.

.

Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2008

Πρότυπο Αθλητικό Σχολείο με οικολογικούς Ολυμπιακούς αθλητικούς χώρους στην έκταση των στρατοπέδων

Οκτώβριος 2008ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ ΚΕΔ-ΚΕΒΟΠΠρότυπο Αθλητικό Σχολείο με οικολογικούς ολυμπιακούς αθλητικούς χώρους στην έκταση των στρατοπαίδων


Προς το Δημοτικό Συμβούλιο:


Σε συνέχεια των κορυφαίων προτάσεών μας για την πόλη, μετά την πρότασή μας για την επέκταση του μετρό στο Χαϊδάρι, που έγινε ομόφωνα δεκτή από το δημοτικόα συμβούλιο, ακολουθεί η νέα μας πρόταση για την αξιοποίηση της έκτασης των στρατοπέδων.
Τα στρατόπεδα του Χαϊδαρίου είναι τόπος με ανεκτίμητη ιστορική αξία ποτισμένος από τις θυσίες και τα βασανιστήρια των πατριωτών Ελλήνων που αγωνίστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας μας.

Επίσης αποτελεί και χώρο μέγιστης περιβαλλοντικής σημασίας που έχει απομείνει στην υποβαθμισμένη Δυτική Αθήνα και από τους ελάχιστους στο πυκνοδομημένο λεκανοπέδιο.
Ο χώρος αυτός πιστεύουμε ότι μπορεί και πρέπει να αποτελέσει ταυτόχρονα ένα καθημερινό χρηστικό εκπαιδευτικό και αθλητικόι πόλο με προτεραιότητα για τους νέους της πόλης μας.

Με τη λειτουργεία ενός πρότυπου Ολυμπιακού Αθλητικού Σχολείου όπου οι Εκπαιδευτικές υποδόμες πέραν των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων σχολικών μονάδων, σε ήδη δομημένους χώρους χωρίς καμία περιβαλλοντική επιβάρυνση, θα περιλαμβάνουν επίσης και οικολογικούς προπονητικούς αθλητικούς χώρους μέσα σε πράσινο περιβάλλον, κοινούς με τη λειτουργεία του πάρκου για Αθλήματα όπως στίβος, ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϋ, χάντ-μπολ, γυμναστική, κολύμβιση, τένις, πάλη, επιτραπέζια αντισφαίριση κλπ.

Καθημερινά θα χρησιμοποιείται από μαθητές,κατα προτεραιότητα της πόλης μας, που θα έχουν επιλεγεί με ειδικά αθλητικά κριτήρια (αξιολόγιση με σύγχρονες εργομετρικές μεθόδους) για να σπουδάσουν στο Ολυμπιακό Αθλητικό Σχολείο, καθώς και από το Δημοτικό Αθλητικό Οργανισμό και τα αθλητικά σωματεία της πόλης μας, αλλά και από όλους τους συμπολίτες μας τις ελεύθερες απογευματινές κυρίως ώρες τους, αφού θα είναι χώρος ιδιέταιρα ελκυστικός για άθληση και αναψυχή.

Θέλουμε η πόλη μας α είναι μια σύγχρονη πόλη στην παροχή εκπαίδευσης στους νέους μας, πράγμα που με την πρότασή μας επιτυγχάνεται σημαντικά, αφού η λειτουργία ενός τέτοιου σχολείου θα αποσυμφορήσει και όλες τις άλλες εκπαιδευτικές μονλαδες της πόλης μας και θα αναβαθμίσει την λειτουργία τους.

Θέλουμε η πόλη μας να μετατραπεί σε μία αθλητούπολη όπου όλοι οι δημότες και κυρίως οι νέοι θα έχουν πρόσβαση σε φυσικούς αθλητικούς χώρους της επιλογής τους, αναδεικνύοντας το ταλέντο τους ακι τις ικανότητές τους μακρυά από δραστηριότητες που οδηγούν σε κινδύνους και αρνητικές περιπέτειες ζωής.

Μένοντας σταθεροί στις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για καμλια περιβαλλοντική επιβάρυνση, πιστεύουμε ότι η πρότασή μας θα προσδώσει στην έκταση του στρατοπέδου πέραν του ιστορικού λεναν μόνιμο περιβαλλοντικό, εκπαιδευτικό, αθλητικό και πολιτιστικό χαρακτήρα γεμάτο από περιεχόμενο ζωής που η πόλη πας το έχει περισσότερο από ανάγκη, αν θέλουμε να βλέπουμε το μέλλον για εμάς και κυρίως για το παιδί μας με αισιοδοξία.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι:
Δημήτρης Τσατσαμπάς, Ανδρέας Μποζίκας,
Κώστας Ντέρος, Κώστας Φουρλής, Γιώργος Ζάγκας,
Αθηνά Μπούτση

Δεν υπάρχουν σχόλια: