Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

.

.

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Συνδυασμού ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΧΑΙΔΑΡΙ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΑΤΣΑΜΠΑΣ

Σε γιορταστικό κλίμα και με έκδηλο ενθουσιασμό πραγματοποιήθηκε και φέτος η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του συνδυασμού ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΧΑΙΔΑΡΙ στον κιν/φο ΑΝΟΙΞΗ.

Περισσότεροι από 500 παρευρισκόμενοι κάλυψαν κυριολεκτικά τις δύο αίθουσες και το φουαγιέ του κιν/φου ενώ πολλοί λόγω της μεγάλης προσέλευσης παρακολούθησαν την όλη εκδήλωση από την οθόνη που είχε στηθεί στο εξωτερικό χώρο της εισόδου του κιν/φου.
Σε δήλωσή του ο επικεφαλής του συνδυασμού κος Δημ. Τσατσαμπάς ανέφερε: ‘’Η ανταπόκριση του κόσμου στην πρόσκληση του συνδυασμού μας ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, γεγονός το οποίο μας γεμίζει ικανοποίηση αλλά και ευθύνη καθώς η πρότασή μας για μια νέα, απαλλαγμένη από αγκυλώσεις παλαιοκομματικού τύπου, Δημοτική Διοίκηση βρίσκει ανταπόκριση από την βάση της τοπικής μας κοινωνίας.’’



Στη εκδήλωση παρευρέθησαν η Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Βουλευτής Β’ Αθηνών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, οι Βουλευτές Β’ Αθηνών Λάμπρος Μίχος, Σοφία Σακοράφα, Αννα Νταλάρα και Γιάννης Βούρος η εκπρόσωπος του Νομάρχη Αθηνών, Αντινομάρχης Λιλίκα Βασιλάκου, οι Δήμαρχοι Αγ. Βαρβάρας, Γ. Καπλάνης, Ηλιού, Ν. Ζενέτος, οι επικεφαλής των Δημοτικών Συνδυασμών Χρ. Καρδαράς (Αιγαλέου) και Κ. Λαλένης (Περιστερίου), ο τ. Δήμαρχος Χαϊδαρίου Κ. Ντηνιακός καθώς και πολλά στελέχη της αυτοδιοίκησης και των μαζικών τοπικών φορέων της περιοχής.


Τηλεγραφήματα απέστειλαν οι Υπουργοί και Βουλευτές Β’ Αθηνών Λ. Κατσέλη και Ανδρ. Λοβέρδος και οι Βουλευτές Β’ Αθηνών Απ. Κακλαμάνης, Μ. Αποστολάκη, Τ. Χυτήρης, Π. Ευθυμίου, Κ. Γείτονας και Β. Παπανδρέου.

Στη ομιλία του ο Δημήτρης Τσατσαμπάς αναφέρθηκε στα συσσωρευμένα προβλήματα που δημιούργησε η παρούσα δημοτική αρχή και ειδικά στην κατασπατάληση του Δημοσίου Χρήματος, στο ξεπούλημα της Δημοτικής Περιουσίας, στις απολύσεις και στις ρουσφετολογικές προσλήψεις προσωπικού αλλά και στις αδιαφανείς διαδικασίες στη διαχείριση των οικονομικών του Δήμου.


Στη συνέχεια, ο Δημήτρης Τσατσαμπάς ξεδίπλωσε το όραμα και την στρατηγική του συνδυασμού ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΧΑΙΔΑΡΙ για ένα ΧΑΙΔΑΡΙ που θα ανταποκρίνεται στις προκλήσεις του 20ου αιώνα αλλά και στις ανάγκες των πολιτών του.


Ειδικότερα αναφέρθηκε, στο σχέδιο δράσεων για τον Περιβάλλον με έμφαση την Αστική & Περιαστική Αναβάθμιση και την Καθαριότητα, στις παρεμβάσεις για την ενίσχυση του τρίπτυχου που αφορά τον Πολιτισμό, την Εκπαίδευση και τον Αθλητισμό ενώ σε ξεχωριστή ενότητα της ομιλίας του αναφέρθηκε στην ενίσχυση του κοινωνικού ιστού -πολιτών και επιχειρήσεων- του Δήμου μέσα από την Ανάπτυξη και την Κοινωνική Αλληλεγγύη.


Επίσης, παρουσίασε το σχέδιο του συνδυασμού για την αναβάθμιση των Δημοτικών υπηρεσιών με ένα νέο σύγχρονο και αποτελεσματικό μοντέλο Διοίκησης.


Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην Διοικητική Μεταρρύθμιση, Πρόγραμμα ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, που προωθεί το ΥΠΕΣ, στηρίζοντας την μεταρρύθμιση ζήτησε όμως οι όποιες αποφάσεις παρθούν για τα νέα διοικητικά όρια να καλύπτονται από αντικειμενικά κριτήρια που τα προσδιόρισε σε Γεωφυσικά, Διοικητικά, Ιστορικά και Χωροταξικά, κριτήρια τα οποία, όπως χαρακτηριστικά είπε, ‘’το ΧΑΙΔΑΡΙ τα ΚΑΛΥΠΤΕΙ.’’


Επεσήμανε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δημαγωγήσει διχάζοντας κατοίκους γειτονικών δήμων αποπροσανατολίζοντας από τα πραγματικά προβλήματα.


Στο χαιρετισμό που απηύθυνε η Υπουργός κα Ξενογιαννακοπούλου αναφέρθηκε στην νέα δυναμική την οποία έφερε στην χώρα η εκλογή του ΠΑ.ΣΟ.Κ., δυναμική η οποία θα αποτυπωθεί και στις προσεχείς Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές. Εξήρε τις άοκνες προσπάθειες του Δημήτρη Τσατσαμπά για την ανάδειξη των προτάσεων του συνδυασμού αλλά και την στηλίτευση των αρνητικών πολιτικών και ενεργειών της τρέχουσας δημοτικής αρχής και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στις επερχόμενες εκλογές.



Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Λ. Μίχος, ο οποίος τόνισε την ανάγκη για αλλαγή ώστε όλη η Δυτική Αθήνα να προχωρήσει με γρήγορα βήματα σε ουσιαστικές αλλαγές με γνώμονα την πρόοδό και την ανάπτυξη. Έδωσε συγχαρητήρια στον Δημήτρη Τσατσαμπά για τις ουσιαστικές και εστιασμένες του παρεμβάσεις στα κοινωνικό-οικονομικά αλλά και περιβαλλοντολογικά θέματα του Δήμου και τον παρότρυνε να συνεχίσει με την ίδια ένταση καλώντας σε ενότητα μαζί του όλο τον προοδευτικό χώρο.



Στη συνέχεια τον λόγο έλαβαν τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης Γ. Καπλάνης, Ν. Ζενέτος και οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Χρ. Καρδαράς και Κ. Λαλένης, οι οποίοι μίλησαν για την ανάγκη αλλαγής στα Δημοτικά πράγματα ώστε να υπάρξει ουσιαστική πρόοδος προς όφελος των τοπικών κοινωνιών. Επεσήμαναν τις σημαντικές πρωτοβουλίες του Δημήτρη Τσατσαμπά για την ανάδειξη των πραγματικών προβλημάτων του Χαϊδαριώτικου λαού.


Σημαντική ήταν και η τοποθέτηση του τ. Δημάρχου Κυρ. Ντηνιακού, ο οποίος τόνισε ότι ο Δημήτρης Τσατσαμπάς και ο συνδυασμός ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΧΑΙΔΑΡΙ εγγυώνται με το πρόγραμμά τους την πρόοδο του Δήμου προς όφελος των Δημοτών του. Μίλησε με θερμά λόγια για τις δράσεις του συνδυασμού, τις οποίες χαρακτήρισε ουσιαστικές και διορατικές ενώ στο κλείσιμο της παρέμβασής του επεσήμανε ότι ‘’το Χαϊδάρι πρέπει να προχωρήσει μπροστά και ότι ο Δημήτρης Τσατσαμπάς μπορεί να εγγυηθεί και να διασφαλίσει την πορεία αυτή.’’


Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Παντελής Κοτατής, υποψήφιος Δήμαρχος στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές με τον συνδυασμό Ελεύθεροι Πολίτες Κόντρα στο Κύμα.


Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το κόψιμο της πίτας και με την πρόσκληση του Δημήτρη Τσατσαμπά να μεταφερθεί το πρόγραμμα του συνδυασμού σε κάθε πολίτη του Δήμου ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή συσπείρωση για την ανατροπή της στασιμότητας και τις οπισθοδρόμησης που χαρακτήρισε τον Δήμο μας τη τελευταία περίοδο.




1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Δημήτρη, συνέχισε δυνατά τις αποκαλύψεις για τον Δήμο που τόσο αγαπάμε. Επιτέλους να έρθει στο προσκήνιο ένας νέος, με όρεξη, γνώση και εμπειρία όπως εσύ. Καλή δύναμη σου εύχομαι...