Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

.

.

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Τις τελευταίες ημέρες η δημοτική αρχή επιδίδεται σε μία εκστρατεία ψεύδους και παραπληροφόρησης.

Εμφανής ο σκοπός της, να αποκρύψει δύο μεγάλες αλήθειες:

• Την τραγική κατάσταση που έχει οδηγήσει τα οικονομικά του Δήμου και
• Την έλλειψη οποιουδήποτε νέου έργου στην πόλη.

Είναι γνωστό, όχι μόνο σε όσους έχουν στοιχειώδεις γνώσεις οικονομίας, ότι για την αξιολόγηση των οικονομικών μεγεθών σε κάθε δημόσιο και ιδιωτικό φορέα, εφαρμόζονται υποχρεωτικά λογιστικοί κανόνες, για να υπάρχει αξιοπιστία και να αποκλείονται φαινόμενα εξαπάτησης.

Στο Δήμο μας λοιπόν μια απλή ανάλυση και σύγκριση των ισολογισμών του 2006 (αποτελέσματα προηγούμενης διοίκησης) και του 2008 (αποτελέσματα σημερινής διοίκησης) αποκαλύπτει εύκολα και ξεκάθαρα την πικρή αλήθεια για την τραγική πορεία των οικονομικών του Δήμου.

Η δημοτική αρχή Μαραβέλια ευρισκόμενη σε πανικό από τα ηχηρά μηνύματα αποδοκιμασίας της, μετά το όργιο σπατάλης και το μηδενικό έργο πέφτει τώρα στο ολίσθημα της εξαπάτησης, σε ένα στημένο και αναξιόπιστο έντυπο που κυκλοφόρησε αποκρύπτει ισολογισμούς και παραποιεί λογαριασμούς, ελπίζοντας ότι έτσι θα παραπλανήσει τους Χαϊδαριώτες.

Παρουσιάζουν λειψά στοιχεία, μεγενθύνουν τις υποχρεώσεις, εξαφανίζουν τις απαιτήσεις, μεροληπτούν με τις δικαστικές αποφάσεις, ταυτίζουν το δανεισμό ανάγκης με αυτόν της σπατάλης, αποκρύπτουν τα πάντα για το σήμερα.

Στα περίφημα ντοκουμέντα τους δε βρίσκουν καν τη δύναμη να γράψουν το ταμειακό υπόλοιπο που παρέλαβαν την 1/1/2007, ύψους 3.350.000€.

Ακόμη και τον υπεύθυνο χειρισμό για τις υπερτιμολογήσεις της ΕΥΔΑΠ, που ωφέλησε το Δήμο με 500.000€, τον παραποιούν και τον παρουσιάζουν ως οικονομικό βάρος.

Όπως κατηγορούν και για τη δικαστική οφειλή στην Εθνική Τράπεζα, για το οικόπεδο του νέου Δημαρχείου, αποκρύπτοντας ότι η δημοτική περιουσία από την αγορά του, ωφελήθηκε εκατομμύρια ευρώ.

Πέρα όμως από τα οικονομικά, αν διέθεταν τη στοιχειώδη φιλοτιμία δεν θα έπρεπε να τολμούσαν καμία σύγκριση με την προηγούμενη διοίκηση, της οποίας είχα την τιμή να είμουν μέλος, μόνο και μόνο από το στοιχείο της αγοράς 30 και πλέον οκοπέδων συνολικής έκτασης περισσότερης των 35 στρεμμάτων, τεράστιας οικονομικής αξίας από χρήματα του Δήμου και του δημοσίου.

Όταν αντίστοιχα οι ίδιοι τρία χρόνια τώρα δεν έχουν προσθέσει ούτε ένα οικόπεδο, ούτε ένα τετραγωνικό στην περιουσία του Δήμου είτε για πράσινο είτε για κοινόχρηστες λειτουργίες.
Όσο για τα μεγάλα έργα υποδομής της προηγούμενης δημοτικής αρχής όπως το Δημαρχείο, τα 15 στρέμματα δίπλα στο Αττικό κέντρο, τα 7 στρέμματα με το νεοκλασικό κτίριο Γύζη, σε αυτά, τα μόνα που έχουν να αντιπαραθέσουν είναι εκδηλώσεις αναψυχής, φυτεύσεις λουλουδιών και αμφιβόλου ποιότητας και προτεραιότητας ανακαινίσεις δημοτικών χώρων.

Πίστευαν πως με τον άρτο και τα θεάματα σπαταλώντας εκατομμύρια ευρώ από τα έτοιμα θα εξαπατήσουν τους δημότες. Ομως το όργιο της σπατάλης και της αδιαφάνειας ποτέ δεν παράγει καρπούς. Τώρα που τελείωσαν τα έτοιμα και αφού καταχρέωσαν με περισσότερο από 7.000.000€ το Δήμο, άρχισαν να παίρνουν δάνεια, όπως αυτό που ψήφισαν πριν λίγες μέρες ύψους 1.500.000€, για να συνεχίσουν τις σπατάλες τους.

Δυστυχώς υπάρχει και κάτι ακόμη χειρότερο. Με τη συνεχιζόμενη κακή διαχείριση και την άκρατη ρουσφετολογία τους αύξησαν υπέρογκα τα πάγια λειτουργικά έξοδα του Δήμου με αποτέλεσμα τα σταθερά έσοδά του πλέον να μην επαρκούν για τις βασικές του ανάγκες.

Αυτό σημαίνει ότι στος εξής ο Δήμος θα μπορεί να ζεί μόνο με δανεικά.


Η πολιτική του Δήμου μας θυμίζει ακριβώς το πως έφτασε η χώρα μας στο χείλος της χρεωκοπίας.
Επιτέλους, φτάνει πιά!


Αγαπητοί συμπολίτες με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε όλους εσάς, που υπηρετούμε θα συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε υπεύθυνα και αξιόπιστα, αγωνιζόμενοι για την ανατροπή φαινομένων όπως αυτών της σημερινής διοίκησης του Δήμου, με μοναδικό κίνητρό μας το ανιδιοτελές ενδιαφέρον για ουσιαστικό έργο στην πόλη μας, για ένα καλύτερο μέλλον του τόπου μας.




ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ


’’ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΧΑΪΔΑΡΙ’’
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΑΤΣΑΜΠΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: