Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

.

.

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΑΚΑΘΕΚΤΟΙ ΜΕ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

Σειρά είχαν τώρα το «Περίπτερο» του Δήμου, στην περιοχή Σκαραμαγκά επί της λεωφόρου Αθηνών προς Κόρινθο και η «ΠΥΛΗ» στο ύψος της Αφαίας στο ρεύμα προς Αθήνα.


Αρχικά το μεν πρώτο το απαξίωσαν από ισχυρή και κερδοφόρα οικονομική μονάδα, το δε δεύτερο το εγκατέλειψαν με το αιτιολογικό της μη ύπαρξης αδείας. Τώρα με εξπρές διαδικασίες, που θυμίζουν ότι έκαναν με το Καφέ ΙΣΤΟΡΙΚΟ στο Παλατάκι, τα μίσθωσαν για 11 χρόνια σε ιδιώτες.

Η χρηστή διαχείριση προβλέπει για τέτοιες ενέργειες τη διεξαγωγή φανερής πλειοδοτικής διαδικασίας, για τη κατοχύρωση της διαφάνειας και την υπεράσπιση του δημόσιου χρήματος δηλαδή να συμμετέχουν όσο γίνεται περισσότεροι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες και να επιτυγχάνεται με τον ανταγωνισμό το μεγαλύτερο μίσθωμα υπέρ του Δήμου.
Τι συνέβη όμως στη διαδικασία δημοπράτησης; Την πληροφορήθηκαν ελάχιστοι, προσήλθαν μόνο τρείς και από αυτούς οι δυο με ελλιπή δικαιολογητικά.

Αποτέλεσμα, στη διεξαγωγή της πλειοδοτικής δημοπρασίας να μετέχει ένας και μοναδικός «τυχερός» ενδιαφερόμενος. Δηλαδή έγινε πλειοδοτική δημοπρασία με έναν!!!

Και ενώ θα έπρεπε η διαδικασία να επαναληφθεί ως μη γόνιμη, η δημοτική αρχή στηριζόμενη στην πλειοψηφία της προχώρησε στη μίσθωση των Περιπτέρων στον ένα και μοναδικό μετέχοντα.
Καλούμε τη δημοτική αρχή να μας απαντήσει στα εξής ερωτήματα, που απασχολούν όλο και περισσότερο την κοινή γνώμη της πόλης μας, που συζητά για παρασκήνια και ευνοούμενους:

1. Γιατί δεν προχώρησε σε ευρεία ενημέρωση των επαγγελματιών, που αναλόγως δραστηριοποιούνται στο χώρο;

2. Γιατί οι προθεσμίες στους όρους της διακήρυξης ήταν τόσο περιορισμένες με αποτέλεσμα και όσοι το πήραν είδηση να μην προλάβουν να εκδόσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη συμμετοχή τους;

3. Γιατί στους όρους της διακήρυξης δεν προέβλεψε ως προϋπόθεση την επιτυχημένη επιχειρηματική δραστηριότητα σε αναλόγου είδους καταστήματα;

4. Γιατί δεν επανέλαβε τη διαδικασία για τη μίσθωση ώστε να εξασφαλίσει περισσότερες οικονομικές προσφορές και να υπάρξει πλειοδοτικός ανταγωνισμός υπέρ των συμφερόντων του Δήμου;

5. Γιατί επέτρεψε το «Περίπτερο» στην περιοχή του Σκαραμαγκά να λειτουργεί ήδη, χωρίς να υπάρχει η απαραίτητη εκ του νόμου άδεια λειτουργίας;

Ζητάμε από τη δημοτική αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της, να ακυρώσει τη δημοπρασία του ενός … με τον εαυτό του και να επανεξετάσει συνολικά τη στάση της στη διαχείριση και την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας.


ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΧΑΪΔΑΡΙ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΑΤΣΑΜΠΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: