Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

.

.

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008

Κινητοποίηση Διαμαρτυρίας Ενάντια στη λειτουργία Εμπορικού-Ιδιωτικού Λιμένα στο Σκαραμαγκά

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ
ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΣΤΟ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Οι δημοτικές παρατάξεις «Πρώτα το Χαϊδάρι», «Το Χαϊδάρι μπροστά», «Πολίτες σε δράση», «Μαζί για το Χαϊδάρι», παρουσία των επικεφαλείς τους Τσατσαμπά Δημήτρη, Σπηλιόπουλο Κώστα, Βίτσα Δημήτρη, Πανόπουλο Άρη, συνδιοργάνωσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην λειτουργία εμπορικού — ιδιωτικού λιμένα μέσα στις εγκαταστάσεις των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, την Τετάρτη 26 Μαρτίου στις 10 το πρωί.
Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας ολοκληρώθηκε με ψήφισμα που διαβάστηκε στη συγκέντρωση και το οποίο Θα σταλεί σε κάθε αρμόδιο φορέα: "Η λειτουργία εμπορικού — ιδιωτικού λιμένα για την εκφόρτωση εμπορευματοκιβωτίων μέσα στο Χώρο που έχει παραχωρηθεί στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά αποκλειστικά για δραστηριότητες ναυπήγησης αποτελεί περιβαλλοντικό έγκλημα για την πόλη του Χαϊδαρίου. Όχι μόνο επειδή Θα επιβαρυνθεί η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο της περιοχής αλλά και διότι αντιστρατεύεται το πάγιο και δίκαιο αίτημα των κατοίκων και κάθε Δημοτικής Αρχής μέχρι σήμερα για απόδοση στους κατοίκους του Χαϊδαρίου κάθε Τμήματος της ακτής που δεν απαιτείται για την λειτουργία των ναυπηγείων.
Επίσης, η έναρξη λειτουργίας του εμπορικού — ιδιωτικού λιμένα αυτή τη χρονική στιγμή γίνεται για να δράσει απεργοσπαστικά στις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των λιμενεργατών. Καλούμε τη κυβέρνηση να ακυρώσει τις αποφάσεις για τη λειτουργία του εμπορικού— ιδιωτικού λιμένα. Ζητάμε τη συμπαράσταση της Νομαρχίας Αθηνών και Πειραιά, του ΑΣΔΑ και του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Αθήνας — Πειραιά, των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, των απεργών εργαζομένων στα λιμάνια και κάθε αρμόδιου και συναρμόδιου φορέα."
Τέλος από κοινού αποφασίστηκε να ζητηθεί από τη Δημοτική Αρχή η σύγκλυση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου για να αποφασιστούν περαιτέρω ενέργειες.
Οι Δημοτικές Παρατάξεις:
«Πρώτα το Χαϊδάρι» «Το Χαϊδάρι μπροστά» «Πολίτες σε δράση» «Μαζί για Το Χαϊδάρι»
Μάρτιος 2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: