Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

.

.

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008

Το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έγκλημα της Κυβέρνησης στα Δυτικά Προάστια

Το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έγκλημα της Κυβέρνησης στα Δυτικά Προάστια
Συμπολίτες- Συμπολίτισσες,
Η κυβέρνηση μέσω της ΔΕΗ, συνεργαζόμενη με τη Χαλυβουργική, αποφάσισε την Πέμτπη 3 Απριλίου, παρά τις έντονες αντιδράσεις φορέων και κατοίκων της περιοχής, να κατασκευάσει τεράστια ρυπογόνα μονάδα παραγωγής ηλεκτρικού, ρεύματος δίπλα στην πόλη μας. Πρόκειται για το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έγκλημα των τελευταίων 30 Χρόνων στην περιοχή της Δυτικής Αττικής.
Η ηλεκτροπαραγωγική αυτή μονάδα ισχύος 880 Μwatt Θα είναι η μεγαλύτερη στην Ελλάδα και παρά την τροφοδοσία της με φυσικό αέριο θα επιφέρει τεράστιες βλαπτικες συνέπειες στο ευρύτερο περιβάλλον. Σύμφωνα με στοιχεία από ειδικούς θα δημιουργηθεί μόνιμα ένας κώνος καυσαερίων 4,5 εκ. κυβικών μέτρων την ώρα προκαλώντας μόνιμα προβλήματα ρύπανσης σε ολόκληρη τη Δυτική Αθήνα. Θα εκπέμπει 2000 τόνους το χρόνο περίπου οξείδια του αζώτου και θα οδηγήσει σε βέβαιη υπέρβαση των ορίων ποιότητας σύμφωνα με τους επιστημονικούς υπολογισμούς και τα όρια ρύπανσης. Θα οδηγήσει συνολικά σε ρύπανση της ατμόσφαιρας ισοδύναμης προς την κυκλοφορία 1,8 εκ. οχημάτων ημερησίως.
Φίλες και φίλοι η ευρύτερη περιοχή μας είναι ήδη πολύ επιβαρημένη με τα ναυπηγεία, τα διυλιστήρια, τις εθνικές οδούς, τη βαριά βιομηχανία στο Θριάσιο, τη χωματερή ενώ ήδη δίνεται μάχη για να μη γίνει λιμάνι στο Σκαραμαγκά. Δώσαμε και δίνουμε όλοι μαζί αγώνες και πετύχαμε να σταματήσει η υποβάθμιση, να υπάρξουν βελτιώάεις στην ποιότητα της ζωής μας. ‘Ομως τώρα με την κατασκευή αυτής της μονάδας κινδυνεύουμε να χάσουμε όσα πετύχαμε, να γυρίσουμε 30 χρόνια πίσω. Είναι δε πολύ πιθανό λόγω των γεωφυσικών συνθηκών το μεγαλύτερο βάρος της ρύπανσης να το υφίσταται η πόλη μας. Σε όσους λένε ότι η μονάδα αυτή δε Θα ρυπαίνει τους προτείνουμε να το κάνουν στις περιοχές που μένουν και που σίγουρα δεν είναι τα Δυτικά προάστια.
Φτάνει πια.
Η υγεία μας υπονομεύεται.
Η ανθρώπινη υπόσταση μας αγνοείται.
Το δικαίωμα μας στη ζωή καταπατείται.
Η ακίνητη Περιουσία μας απαξιώνεται.
Λέμε ΟΧΙ σε επιλογές που υπηρετούν τα συμφέροντα των ιδιοκτητών της Χαλυβουργικής και είναι καταστροφικές για την περιοχή μας και τη ζωή μας. Καλούμε τους Δήμους, τους φορείς και τους κατοίκους της περιοχής να αντισταθούν με κάθε μέσο, δε θέλουμε να πιστέψουμε ότι η κυβέρνηση στηρίζει τις ταξικές αυτές επιλογές της στην ανοχή των προσκείμενων σε αυτή δημοτικών αρχών στο Χαϊδάρι, στον Ασπρόπυργο κ.λ.π.
Αγώνας τώρα από όλους για να σταματήσει αμέσως κάθε ενέργεια υλοποίησης αυτού του εφιαλτικού σχεδίου.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΤΗΝ Μ.ΤΡΙΤΗ ΣΤΙΣ 7 μ.μ. Λ. ΑΘΗΝΩΝ & ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ
Απρίλιος 2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: