Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

.

.

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΟΚΑΝΑ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Χαϊδαριώτες και Χαϊδαριώτισες,
Πρόσφατα δημοσιεύματα φέρουν το υπουργείο Υγείας να μελετά τη μεταφορά μονάδων του ΟΚΑΝΑ σε δύο – τρία μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής, μεταξύ των οποίων και το ΑΤΤΙΚΟΝ, με σκοπό την αντιμετώπιση  των συσσωρευμένων προβλημάτων του ιστορικού κέντρου της Αθήνας (μετανάστες, τοξικομανείς, κ.λ.π.).

Φίλες και Φίλοι,


Καθώς πιστεύουμε ότι, το σοβαρό αυτό πρόβλημα η πολιτεία οφείλει να το αντιμετωπίσει με ολοκληρωμένο σχεδιασμό και να το εντάξει στο σύνολο των νοσοκομειακών μονάδων μιας και οι χρήστες ουσιών είναι ασθενείς που δεν θα πρέπει με τις ενέργειές μας να τους περιθωριοποιούμε, απευθύναμε στις 16/5/20011 επιστολή στον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης όπου του εκφράζουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση σε μια τέτοια απόφαση.


Στην επιστολή μας αυτή ξεκαθαρίσαμε ότι είμαστε υπέρ των προγραμμάτων αντιμετώπισης του προβλήματος των εξαρτημένων από τοξικές ουσίες, οι οποίοι πάσχουν όπως και οι άλλοι ασθενείς.



Αλλωστε, είναι γνωστή η λειτουργία του 18 Άνω στη πόλη μας και η στήριξή του από το Δήμο.


Επίσης, τον ενημερώναμε για την θέση που λάβαμε σε παρόμοια προσπάθεια που επιχειρήθηκε το 2009 για το ΨΝΑ, καθώς και την απόφασή μας να αντιδράσουμε αγωνιστικά.

Φιλικά,

Δημήτρης Τσατσαμπάς
Επικεφαλής Συνδυασμού
ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΧΑΙΔΑΡΙ 

  

Δεν υπάρχουν σχόλια: