Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

.

.

Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Και με επίσημα στοιχεία πλέον η οικονομική κατάρρευση του δήμου.

«Τέρμα τα ψέματα κ. Μαραβέλια».


Καταιγίδα καταγγελιών από τον Δημ. Τσατσαμπά, επικεφαλής του συνδυασμού ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΧΑΙΔΑΡΙ, στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο για την οικονομική ασφυξία στην οποία η Δημοτική Αρχή οδηγεί το Δήμο.


- Αυξήσατε τα χρέη – Υπερχρεώνετε το δήμο με νέα Δάνεια


- Αδειάσατε με τις σπατάλες σας τα Ταμεία του.


Ο Δημ.Τσατσαμπάς κατά την συζήτηση επί του Ισολογισμού του δήμου Χαϊδαρίου για την χρήση 2009 στο Δημοτικό Συμβούλιο άσκησε δριμύ κατηγορώ στη Δημοτική Αρχή για την οικονομική κατάρρευση του Δήμου.

Αναλύοντας και συγκρίνοντας τα αποτελέσματα του Ισολογισμού απέδειξε με στοιχεία την μέσα σε τρία χρόνια υπερχρέωση του Δήμου, τον υπερδανεισμό του αλλά και την παντελή έλλειψη νέου έργου.


Πρώτα ξόδεψαν τα 3.000.000 € που βρήκαν έτοιμα, φτάνοντας το ταμείο του Δήμου μόλις στις 300.000. Στην συνέχεια τον φέσωσαν με σπατάλες διογκώνοντας τα χρέη στα 7.900.000 και πλέον €.


Τώρα, μέσα στο 2010, υποθηκεύουν το μέλλον του Δήμου μας με νέα υπέρογκα δάνεια ύψους 5.800.000 Ευρώ.


Μάλιστα η πραγματικότητα είναι ακόμα πιο ζοφερή αν σε όλα αυτά προσθέσουμε τα χρέη της Δημοτικής Επιχείρησης που ξεπερνούν το 1.000.000 Ευρώ καθώς και τα χρέη των Νομικών Προσώπων.


Και όλα αυτά χωρίς κανένα νέο έργο!!


Ανέλυσε το πώς οδήγησε η Δημοτική Αρχή το Δήμο στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.


Μίλησε για όργιο σπατάλης με περιττές προμήθειες, με περιττές εργασίες, με περιττές ρουσφετολογικές προσλήψεις. Κατήγγειλε αδιαφανείς λειτουργίες, προμήθειες χωρίς διαγωνισμούς, εργασίες χωρίς διαγωνισμούς, συνεχείς κατατμήσεις, προσλήψεις χωρίς διαδικασίες.


Απέδειξε και αριθμητικά την παντελή έλλειψη νέου έργου καταθέτοντας στοιχεία από τα έξοδα του Δήμου, όπου επί συνόλου 27 εκατομμυρίων Ευρώ, τα 26 εκατομμύρια ήταν δαπάνες μισθών και συντήρησης και το 1 εκατομμύριο πήγε σε επενδύσεις και έργα, τονίζοντας ότι αυτή η πορεία είναι καταδικαστική για την πόλη και το μέλλον της.


Τόνισε ότι δεν έχουμε δικαίωμα να κρύβουμε την αλήθεια για το ποια είναι η κατάσταση στο Δήμο μας, για το πως λαμβάνονται οι αποφάσεις, για το που πάνε τα χρήματα, για το ποιος τελικά πληρώνει το μάρμαρο.


Δεν έχουμε δικαίωμα να σωπάσουμε και να μην καταγγείλουμε το καταστροφικό πέρασμα από την διοίκηση του δήμου του κυρίου Μαραβέλια.


Ολοκλήρωσε την τοποθέτηση του λέγοντας ότι με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε όλους τους συμπολίτες μας θα συνεχίσουμε να τους ενημερώνουμε υπεύθυνα και αξιόπιστα, αγωνιζόμενοι για την ανατροπή της σημερινής κακής δημοτικής αρχής, με μοναδικό κίνητρό μας το πραγματικό ενδιαφέρον για ουσιαστικό έργο στην πόλη μας.






Δεν υπάρχουν σχόλια: