Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

.

.

Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Γιατί η δημοτική αρχή στο Χαϊδάρι δεν αποξηλώνει τις διαφημιστικές πινακίδες


Παρά τις αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας, των εισαγγελικών αρχών αλλά και των αρμοδίων υπουργείων, που ζητούν την άμεση απομάκρυνση σύμφωνα με τον Νόμο των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων, η δημοτική αρχή συνεχίζει να κάνει τα στραβά μάτια.


Μάλιστα, αντί να έχει ήδη ξεκινήσει η αποξήλωσή τους, αντίθετα, προς μεγάλη έκπληξη όλων, αυτές αυξάνονται τόσο στους κοινόχρηστους χώρους της πόλης όσο και στις στέγες των ιδιωτών.
Αποτέλεσμα, άμεσος ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχημάτων αλλά και η αφισορύπανση να πνίγει τον δήμο μας.
Από την άλλη, εδώ και τρία χρόνια η Δημοτική Αρχή κρατά στο σκοτάδι την οικονομική τους διαχείριση, αφού γίνεται χωρίς καμιά σύμβαση και κάτω από συνθήκες πλήρους αδιαφάνειας. Αποτέλεσμα το οικονομικό αντίτιμο τους ύψους εκατοντάδων χιλιάδων Euro να μην γνωρίζει κανείς που πηγαίνει.

Μάλιστα πρόσφατα η διοίκηση του Δήμου αρχή έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο και ψήφησε σύμβαση που αφορούσε τις διαφημίσεις στις στάσεις των λεωφορείων, οι οποίες είναι οι μόνες που επιτρέπονται. Σύμβαση που η παράταξή μας κατήγγειλε ως φωτογραφική τόσο για τους όρους της όσο και για το σκανδαλώδες χαμηλό τίμημα της των 1.050 Euro ενώ για το ίδιο αντικείμενο το αντίστοιχο τίμημα του Δήμου Βούλας ξεπερνούσε τις 6.000 Euro.

Οι ερωτήσεις και καταγγελίες του Δημ. Τσατσαμπά, επικεφαλής του συνδυασμού ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΧΑΙΔΑΡΙ, στο Δημοτικό Συμβούλιο για παράνομους και αδιαφανείς οικονομικούς χειρισμούς της Διοίκησης του Δήμου στο θέμα των διαφημιστικών πινακίδων είναι συνεχείς.
Όμως παρά τη σοβαρότητα των καταγγελιών μας δεν δόθηκε καμία απάντηση επί της ουσίας όπως και καμία ενέργεια δεν έγινε για την απομάκρυνσή τους.






Δεν υπάρχουν σχόλια: