Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

.

.

Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Χάθηκαν 3 εκ. € για το Χαϊδάρι από κοινοτικούς πόρους - Νέα Εγκληματική Αδιαφορία από την Δημοτική Αρχή Μαραβέλια

Βαρύτατη καταγγελία του Δημήτρη Τσατσαμπά, επικεφαλή του Δημοτικού Συνδυασμού ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΧΑΙΔΑΡΙ, για την απώλεια 3 εκ. € τα οποία είχαν εγκριθεί εξ’ ολοκλήρου από Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα (ΠΕΠ Αττικής).

Καλούμαστε τώρα να τα πληρώσουμε από την τσέπη μας, 1 εκ. € το Χαϊδάρι και άλλα 2 εκ. € ως έλληνες φορολογούμενοι, για την Ανακατασκευή του Πολιτιστικού Κέντρου Παλαιού Δημαρχείου.

Ιστορικό: Με ενέργειες της προηγούμενης δημοτικής αρχής Κυρ. Ντηνιακού εξασφαλίστηκε η συνολική χρηματοδότηση 3 εκ.€. από Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα για την Ανακατασκευή του Πολιτιστικού Κέντρου Παλαιού Δημαρχείου, με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής.

Μετά από δύο ολόκληρα χρόνια, το 2008, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής ανακαλεί (Αρ. Αποφ.: 7998/2008) την παραπάνω απόφαση, λόγω καθυστέρησης στη διαδικασία δημοπράτησης.

Η Εξέλιξη: Μετά ακόμα ένα έτος καθυστέρησης, το 2009 και αφού έχασαν τα χρήματα της Ε.Ε., η Αντινομάρχης Αθηνών (Έγγραφο με Αρ. Πρωτοκ.: 2811/10-2-2009), ζητά από τον κο Μαραβέλια να βρει άμεσα πιστώσεις. Διαφορετικά, η Νομαρχία θα προχωρούσε σε ανάκληση του έργου.

Συνέβη και αυτό. Αντί να ενδιαφέρεται η Δημοτική Αρχή για την υλοποίηση του έργου, ενδιαφέρεται η Νομαρχία!!

Ο κος Μαραβέλιας μπροστά στον κίνδυνο να κατηγορηθεί για εγκληματική αδράνεια, δέχθηκε (πρακτικά της 4ης/2010 συνεδριάσεως, Αρ. Απόφ.: 54) ότι θα καταβάλλει ο Δήμος το ποσό του 1 εκ. €. Τα υπόλοιπα 2 εκ. € θα τα χορηγήσει το υπουργείο Εσωτερικών (Αρ. Αποφ.: 39352/24-6-2009) από πόρους της αυτοδιοίκησης, δηλαδή πάλι δικά μας χρήματα.

Συμπέρασμα 1:
Για άλλη μία φορά αδιαφορούν εγκληματικά για τα συμφέροντα της πόλης μας.

Συμπέρασμα 2:
Μια ακόμα πράξη που οδηγεί στην αφαίμαξη του δημοτικού ταμείου και τον δήμο προς τη χρεοκοπία.

Υστερόγραφο:
Μετά από όλα αυτά θα βγει και διαφημιστικό – ενημερωτικό φυλλάδιο που θα μας λέει ότι ‘’Με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής ξεκίνησε η Ανακατασκευή του Παλαιού Δημαρχείου για την στέγαση του Πολιτιστικού Κέντρου’’.

Όμως οι Χαϊδαριώτες τώρα γνωρίζουν πλέον πολύ καλά τι ακριβώς συμβαίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: