Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

.

.

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008

Η θέση μας για το Λύκειο της Γρηγορούσας

Το Λύκειο να γίνει σε θέση που δεν Καταστρέφει τις Αυλές του Δημοτικού και του Γυμνασίου
Αγαπητοί κάτοικοι της Γρηγορούσας και του Αΐ Γιώργη,
στη συνοικία μας είναι γνωστό ότι δεν έχουμε κατάλληλο κτίριο για τα παιδιά μας που πάνε στο Λύκειο, σι μαθητές του φιλοξενούνται σε χώρους του 4ου Γυμνασίου και σε λυόμενες αίθουσες. ‘Ολοι συμφωνούμε ότι Πρέπει επιτέλους να κατασκευαστεί και στην περιοχή μας ένα σύγχρονο Λύκειο δίνοντας παράλληλα και στο Γυμνάσιο τη δυνατότητα να λειτουργήσει αυτόνομα και σωστά. Ο Δήμος που είναι αρμόδιος να κάνει προτάσεις για τη σχολική στέγη στον Ο.Σ.Κ. είχε προτείνει στο παρελθόν την κατασκευή Λυκείου στο χώρο δίπλα στο 10ο Νηπιαγωγείο. Με την πρόταση αυτή όλα τα σχολεία στον χώρο αυτό, Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο, Θα διέθεταν πλέον κατάλληλα κτίρια, λειτουργικούς και άρτιους αύλειους χώρους σε αρμονία με το περιβάλλον. Παρά την ολοκληρωμένη αυτή πρόταση δεν υπήρξε αποτέλεσμα λόγω διαφωνίας στη μεταφορά του ενός Νηπιαγωγείου. Η σημερινή Δημοτική Αρχή δυστυχώς πολύ πρόχειρα στη λογική «άντε να τελειώνουμε όπως - όπως» πρότεινε και ψήφισε την κατασκευή ιιμισού Λυκείου’ μέσα στην αυλή του 4ου Γυμνασίου.
Η Θέση όμως αυτή σημαίνει: - Ακατάλληλο λειτουργικά κτίριο για το 4ο Λύκειο, χωρίς αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και αύλειο χώρο. - Καταστροφή των αύλειων χώρων του 4ου Γυμνασίου, αλλά και του 4ου Δημοτικού λόγω μετατόπισης του δρόμου. - Δημιουργία ενός συνεχόμενου αντιαισθητικού όγκου τσιμέντου χωρίς ίχνος περιβαλλοντικής ευαισθησίας.
Φίλες και φίλοι, να μην δεχτούμε βιαστικές και επιζήμιες για την περιοχή μας αποφάσεις. Να μην αφήσουμε οι χώροι που τα παιδιά μας Θα μεγαλώσουν, Θα μαθαίνουν, Θα Παίζουν να είναι πνιγμένοι στο τσιμέντο. Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να μην κάνει λάθη που δεν διορθώνονται. Η πρόταση μας είναι το Λύκειο να γίνει στην αρχικά προτεινόμενη θέση που ήταν και ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ή να κατασκευαστεί σε δυο ορόφους στην Θέση των λυόμενων αιθουσών και όχι μέσα στην αυλή του Γυμνασίου και του Δημοπκού. - Για να έχουμε σχολικά κτίρια, λειτουργικά από κάθε πλευρά. - Για να διασφαλίσουμε συνΘήκες υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης στη συνοικία μας. - Για να μη γίνονται διακρίσεις σε βάρος των κατοίκων της περιοχής μας και ιδιαίτερα σε βάρος των παιδιών μας.
Οκτώβρης 2007

Δεν υπάρχουν σχόλια: