Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

.

.

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

Νέα ΑΥΞΗΣΗ 3,6% στα Δημοτικά Τέλη!

Ανακοίνωση - Καταγγελία Δ. Τσατσαμπά


Την παρακάτω ανακοίνωση-καταγγελία για την αύξηση των ανταποδοτικών τελών από το Δήμο έβγαλε ο Δημήτρης Τσατσαμπάς, επικεφαλής της παράταξης "Πρώτα το Χαϊδάρι".

"Φίλες και φίλοι, Όπως είναι γνωστό η υγιής οικονομική κατάσταση του Δήμου το 2006 μας είχε δώσει την δυνατότητα να δεσμευτούμε στο πρόγραμμα μας για μηδενικές αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας για όλη την τετραετία 2007-2010.

Η θέση μας αυτή έγινε πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο που όμως η Δημοτική Αρχή την απέρριψε παρά το ότι υποστήριζε προεκλογικά ότι οι Δημότες πληρώνουν ακριβά Δημοτικά τέλη. Πράττοντας όμως αντίθετα με όσα λένε το 2008 επιβάλλουν αύξηση στα τέλη καθαριότητας 3% και τώρα για το 2009 με απόφαση του το Δημοτικό Συμβούλιο επιβάλλει νέα αύξηση κατά 3,6%.

Γιατί όμως κάνουν νέες αυξήσεις αφού δεν κάνουν κανένα νέο έργο; Γιατί νέες αυξήσεις ακόμη και αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης; Υπάρχει εξήγηση και είναι ξεκάθαρη. Πρώτα εξανέμισαν τα χρήματα που βρήκαν στο ταμείο σε ανώφελες και αλόγιστες δαπάνες με αδιαφανείς μάλιστα τρόπους και τώρα επιβάλλουν αυξήσεις στα τέλη για να καλύψουν από τις τσέπες των Δημοτών ένα μέρος από τις σπατάλες τους.

Μέσα σε δυο χρόνια βούλιαξαν τα οικονομικά του Δήμου επιβαρύνοντας το κόστος λειτουργίας του κατά 5 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον και χωρίς τίποτα το νέο. Φίλες και φίλοι, Για να προλάβουμε τα χειρότερα είναι περισσότερο από αναγκαίο να τερματιστεί αυτή η επιζήμια για την πόλη μας κακή Διοίκηση. Η ενημέρωση για το τι πραγματικά κάνουν στο Δήμο πρέπει να φτάσει παντού, σε κάθε γωνιά της πόλης μας. Γιατί έτσι όλοι μαζί θα τους σταματήσουμε."

Νοέμβριος 2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: