Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

.

.

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

Συνέντευξη Τύπου για τους πρώτους 6 μήνες της Δημ.Αρχής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνέντευξη τύπου του επικεφαλής της παράταξης «Πρώτα το Χαϊδάρι», Δημήτρη Τσατσαμπά στα τοπικά μέσα ενημέρωσης για τους πρώτους ό μήνες της δημοτικής αρχής.

Σκληρή κριτική αλλά και σοβαρές καταγγελίες για τη νέα Δημοτική Αρχή έγιναν από τον Δημήτρη Τσατσαμπά επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης στα γραφεία του συνδυασμού τη Δευτέρα 2 Ιουλίου.


Ξεκίνησε με ειδική αναφορά για το περιβάλλον με αφορμή την Καταστροφή του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας τονίζοντας ότι από δω και πέρα Θα Πρέπει να απαιτήσουμε χωρίς καμία καθυστέρηση την αναδάσωση του Ποικίλου Όρους και την παραχώρηση του συνόλου της έκτασης των Στρατοπέδων Χαϊδαρίου για να διαμορφωθεί αποκλειστικά σε δασικό πάρκο.

Στην εισήγηση του και απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων:

1. Κατήγγειλε εξυπηρέτηση ιδιωτικών και προσωπικών συμφερόντων από τη Δημοτική Αρχή όπως την εκχώρηση του καφέ «Ιστορικού» σε ιδιώτη, την χωρίς άδεια λειτουργία καταστημάτων, την τοποθέτηση νέων παράνομων διαφημιστικών πινακίδων από μεγάλες διαφημιστικές εταιρείες, τις επικίνδυνες για τη δημόσια ασφάλεια καταλήψεις πεζοδρομίων, την κοπή δέντρων επί πεζοδρομίων για την εξυπηρέτηση υμετέρων, καθώς και τον προκλητικό διπλασιασμό των αμοιβών των Προέδρων και Αντιπροέδρων των Νομικών Προσώπων.

2.Τόνισε πως είναι Δημοτική Αρχή χωρίς κοινωνικό πρόσωπο μιλώντας για τις απολύσεις των 40 και πλέον εργατών, για το τελεσίγραφο απομάκρυνσης των οικογενειών που κατοικούν στο λυόμενο οικισμό, για τη μη εφαρμογή των μειωμένων τελών σε ειδικές κατηγορίες συμπολιτών μας, για τη σιωπή της στις απολύσεις εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Επανέλαβε δε ότι αγνόησαν την κοινωνική διάσταση της λειτουργίας του καφέ «Ιστορικού» με προσιτές τιμές ως Δημοτικής Επιχείρησης.

3. Αποκάλεσε τη Δημοτική Αρχή θεατή χωρίς Καμία δυναμική διεκδίκησης και αντιμετώπισης προβλημάτων όπως στο κρίσιμο Θέμα της παραχώρησης της έκτασης των Στρατοπέδων, τις παράνομες κεραίες κινητής τηλεφωνίας, τις παράνομες κατασκευές στο Διομήδειο Κήπο, την αδράνεια της για τις περιβαλλοντικές συνέπειες του Water Park, της γραμμής του τρένου, των αυθαιρεσιών των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

4.Της καταλόγισε αναξιοπιστία παρουσιάζοντας σημεία του προεκλογικού Προγράμματος της σημερινής Δημοτικής Αρχής που όχι μόνο δεν τηρούνται αλλά γίνονται ακριβώς τα αντίθετα, όπως «επαγρύπνηση και αγώνας για την παραχώρηση των Στρατοπέδων», «αναβάθμιση του Σινε Κατερίνα», «Οικονομική ενίσχυση των αθλητικών σωματείων», «μειωμένα δημοτικά τέλη για τους άπορους», «Δημοτική Επιχείρηση για τη στήριξη πολιτιστικών δραστηριοτήτων και αναψυχής των κατοίκων» (βλέπε Ιστορικό !).

5. Μίλησε για Δημοτική Αρχή χωρίς ιδέες, χωρίς προτάσεις, χωρίς σχέδιο για κανένα έργο που το μόνο που κάνει είναι να προσπαθεί να οικειοποιηθεί τα έργα και τις δράσεις της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, όπως τη διαμόρφωση της Γ.Παπανδρέου στο Δάσος, το Χριστοδούλειο Άλσος στη Γρηγορούσα, το Δημαρχείο, τα 65 στρέμματα κ.α. Ακόμα και τα θαλάσσια μπάνια που γίνονται εδώ και 7 χρόνια τα παρουσιάζει σαν δικό της σχεδιασμό και δράση.

6. Μίλησε για πλήρη απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου αφού η Διοίκηση του Δήμου αρνήθηκε να συζητήσει κρίσιμα Θέματα όπως της Παιδείας και του Περιβάλλοντος και δεν απαντά σε ερωτήσεις που αφορούσαν τη διαφάνεια στη λειτουργία της όπως σι δαπάνες για την ανακαίνιση του Δημαρχείου, οι χορηγίες σε εκδηλώσεις, οι προσλήψεις στο Δήμο.

7. Τέλος επισήμανε ότι ανησυχεί έντονα για τους δεσμευμένους χώρους για πράσινο γιατί από τα λόγια του Δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν διέκρινε και μεγάλη διάθεση για την κατοχύρωση τους και κάλεσε την αντιπολίτευση μπροστά σε όλα αυτά να παραμερίσει προσωπικές και κομματικές διαφορές και να αγωνιστεί από κοινού για όσα την ενώνουν στο πεδίο των ιδεών, των προτάσεων και των προγραμμάτων για το καλό της πόλης και των δημοτών.

Ιούλιος 2007

Δεν υπάρχουν σχόλια: